2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Csalásban is társak

Csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság egy 40 éves budapesti férfival, és egy 34 éves budapesti nővel szemben.

A putnoki rendőrök a nyomozás elrendelést követően megállapították, hogy az ország több kapitányságra is érkezett feljelentés hasonló ügyekben. Az esetek során a sértettek egy internetes oldalon meghirdetett terméket rendeltek meg, a vételárat a vevők egy előre megadott bankszámlára utalták át, de a megvásárolni kívánt dolgokat nem kapták meg, és az elkövetők a pénzüket sem utalták vissza. A házastársak több mint 200 esetben, 3 millió forint összeget meghaladó értékben károsították meg a megrendelőiket, melyek során leginkább számítástechnikai eszközöket, konyhai robotgépeket, telefonokat, és horgászfelszereléseket kínáltak eladásra.

A putnoki rendőrök a több hónapon keresztül tartó nyomozás eredményeként az elkövetőket – az utolsó gyanúsítottként történő kihallgatást követően – 2022. március 21-én őrizetbe vették, a házaspár beismerő vallomást tett.

Néhány alapvető biztonsági óvintézkedés betartásával elkerülhető az áldozattá válás:  

  • Mindig csak megbízható online kereskedőoldalról, aukciós weboldalról vásároljon!
  • A terméket kínáló kereskedő leellenőrizhető több forrásból is! Nézzen utána ezeknek, kérjen elérhetőségeket, referenciákat!
  • Nagyon fontos, hogy soha ne utaljon előre pénzt ismeretleneknek!
  • Ha lehetőség van rá, akkor válassza az utánvételes megoldást!
  • Ha tud, akkor vásárlás előtt győződjön meg személyesen is a termék állapotáról, megfelelő működéséről!

Ha úgy látja minden óvintézkedése ellenére, hogy becsapták, vagy megkárosították, akkor tegyen feljelentést a lakhely szerinti illetékes rendőrkapitányságon, de bejelentést tehet akár személyesen is bármely rendőri szervnél, vagy telefonon, a 112-es segélyhívószámon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek