2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Böjte Csaba: „Imádkozzunk a békéért!”

 „A húsvét előtti időszak a megtérés, a bűnbánat, az újrakezdés ideje!”

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója szerint a húsvét előtti negyven nap alatt fontos a tudatos önmérséklet ételben, italban, beszédben, szórakozásban, és hogy legyünk magunkkal szemben határozottak, szigorúak. Imádság, böjt, virrasztás, a folyamatosan végzett jócselekedetek ideje a nagyböjti szentidő! Ne a vágyaink vezessenek, hanem az Isten- és az emberszeretet!

A ferences rendi szerzetes úgy véli, hogy a felesleges holmikból nagylelkűen adakozunk, de a létfontosságú dolgainkról körülményesen mondunk le. Nehezen válunk meg az anyagiakról, de talán még ennél is bonyolultabb lemondani a vélt vagy valós igazunkról, azokról a jogainkról, mindennapi szükségleteinkről, kényelmünkről, amelyek szerintünk minket megillet.

– Szent Márton fiai vagyunk, fogjuk kardunkat, és szeretetből rövidítsük meg nem csak a ruhatárunkat, hanem a mindennapi igényeinket, sőt az embertársainktól való elvárásainkat is. Legyünk nagylelkűek, bocsássunk meg szívből egymásnak, mindazoknak, akik vétettek ellenünk, kegyelmezzünk meg az ellenünk vétőknek, elérkezett az Úr jubileumi esztendeje! – kezdte Csaba Testvér, aki szerint ebben a bűnbánati időben lényeges, hogy megtaláljuk a kapaszkodót.

– Hol máshol kereshetnénk oltalmat, védelmet mint értünk nagypénteken átdöfött, és húsvét hajnalán diadalmasan feltámadt Megváltónknál, világunk legbelső szentélyében, hol valóban összeért a menny a földdel, a természetfeletti világ az anyagvilággal! A bűnbánatnak e szent időszaka nem az ítélkezés, hanem a megtérés, a bűnbánat, az újrakezdés ideje! Az ítélkezés, a rosszindulatú áskálódás is bűn, nekünk nem a bűnt kell szaporítanunk ebben a világban, – abból sajnos így is nagyon sok van – hanem a jót, a szeretettel, bölcsen átgondolt cselekedetekből fakadó értéket kell teremtenünk e földre. A gondok, nehézségek közepette, az, aki csak a saját erejében bízik, összeroskad! A hívő keresztény, aki tudja, hogy ő nem magányosan sodródó porszeme e világnak, az, mint az űzött csibe a kotló mamához menekül, bújik bizalommal Urához, Istenéhez! Viharfelhők gyűlnek, Ferenc pápa szavára papjaink a templomainkba hívnak, az imádság, a böjt, a megtérés ideje elérkezett! Imádkozzunk a békéért!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ünnepi Könyvhét
Egy tűt nem lehetett volna leejteni ma az Ünnepi Könyvhéten, Budapesten a Vörösmarty téren. Több száz kiadó, több ezer ember, több tízezer könyv bi…

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …