2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
Ötven éves a hollywoodi Hírességek Sétánya

Ötven éves a hollywoodi Hírességek Sétánya

Ötven éves a hollywoodi Hírességek SétányaRussell Crowe amerikai színész április 12-én leplezheti le saját csillagát a hollywoodi Hírességek Sétányán. Az első csillagot kereken 50 évvel ezelőtt adták át. Bár Crowe már a 2404. csillagot mondhatja majd a magáénak, még mindig temérdek hely van a négy kilométer hosszú, csillagokkal tarkított Hollywood Boulevard-on. Legutóbb a súlyos beteg színész, Dennis Hopper, azt megelőzően pedig az Avatar rendezője, James Cameron kapott itt emléktáblát. Jelenleg több mint háromszáz csillag vár névtelenül „gazdájára”.

Évente tízmillió látogató sétálgat a Hollywood Boulevard-on, hogy megcsodálja kedvencei sárgaréz díszítéssel ellátott, fekete mozaiktáblába ágyazott ötágú rózsaszín csillagát. A Hírességek Sétányát idén négymillió dollárért fel is kell újítani és megtisztítani, hogy eltüntessék a sok millió járókelő nyomát.

Az első csillagot 1960-ban kapta Joanne Woodward, aki akkor forgatta férjével, Paul Newmannel a Hosszú, forró nyár című filmet. Az első ötszáz csillagtulajdonost egy csoport befolyásos hollywoodi mogul, köztük Walt Disney és Cecil B. DeMille választotta ki.

Gene Autry, az 1998-ban elhunyt countryénekes és színész egyszerre öt csillaggal büszkélkedhet: ő az egyetlen művész, akit mind az öt kategóriában kitüntettek.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az utolsó pillanatban változtatott életén Peller Károly. Előszőr a térdei mondták fel a szolgálatot, aztán cukorbeteg lett. Hét évig rombolta a szerve…

További cikkek