2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

A sztárportéban Dolly

www.sztarportre.hu
Dolly kirobbanó formáját elnézve, könnyű elképzelni, hogy sportolt, de hogy igazi sport guru, azt kevesen tudják. Gyerekként a minden csínytevésre kapható kislány művészi tornázott és balettozott is.

Miután közölték vele, hogy nem igazán balett-táncos alkat, 3 évig úszott a Fradiban, de unalmasnak találta, hogy számlálja a leúszott hosszokat, így ezután szó szerint más vizekre evezett: Kajakozott, majd kispuskával lőtt, kézilabdázott, kosárlabdázott, megtanult vitorlázni, de igazi szerelme a lovaglás lett.

A matematika mindig jól ment neki, és érdekelte is, az utolsó pillanatban mégis a Színművészeti Főiskolát írta a felvételi lapjára, ahova rögtön fel is vették. Ott hamar elbizonytalanodott, hogy valóban ezt a pályát szeretné e folytatni, így hamar ki is szórták. Nem igazán hagyta, hogy segítsenek neki, ezért elment dolgozni.

„Jellemző rám, hogy mindent kipróbálok, és vagy megy, vagy nem megy. Ha nem megy, akkor átlépem – kipipálva, hogy ez nem megy. Ha megy, akkor addig csinálom, amíg azt nem érzem, hogy jó vagyok belőle. Hogyha teljesen jó vagyok belőle, akkor az is kipipálva.”

Szeret és tud is dolgozni, ez nála az alap. Éppen a mentőszolgálatnál dolgozott koordinátorként, amikor váratlanul jött a színpadi lehetőség. Még a gimnáziumban összeismerkedett Fenyő Miklóssal és akkori zenekarával, eljárt próbákra is, de fellépésre soha nem került sor addig. 1979 végén kereste meg Fenyő Miklós, de először még csak pár nyugati fellépést terveztek. Ennek a főpróbáját tartották az E-klubban, egy nyilvános koncert keretében, amikor azzal szembesültek, hogy a fogadtatás óriási, és minden elképzelést felülmúló.

A Hungária együttes két és fél évig működött. 1983 június 26-án reggel fél 9-kor  megszűnt, de háromnegyed 9-re már megalakult a Dolly Roll. A csapat túlszárnyalta a Hungária sikerét például eladásban – gyémántlemezük is lett, ami egymillió eladott példányszámot jelent.

A mindennapi pörgésben Dolly fontosnak tartja, hogy tudjon kikapcsolni is: „Nem lehet rohanni, csak hogyha megvan a másik oldal is. Tehát, ha nincs egyensúlyban a két oldal, akkor nagy baj van.”

A teljes beszélgetés itt megnézhető: http://www.youtube.com/watch?v=Ten9Df_wagI

/Fekete Tímea/


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek