2022. 08. 9. kedd

Emőd
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

A Demokratikus Koalíció a fővárosi taxirendelet felülvizsgálatát követeli

 OS – A Demokratikus Koalíció közleménye
A tavaly bevezetett taxirendelet összeomlással fenyegeti ezt a fontos közszolgáltatást.
A drasztikusan megemelt viteldíjak visszaszorították a keresletet, a magasabb bevétel nagy része viszont a fuvarszervezőknél csapódik le. Az új rendszer, például a taxik fóliázásával, fölösleges kiadásokra kényszerítette a taxisokat. Ezek költségeit is az utasok fizetik meg anélkül, hogy a szolgáltatás minősége javult volna. A túlbonyolított gumiparagrafusok tág lehetőséget teremtettek a BKK részére, hogy büntesse a taxisokat és különböző díjakat szedjen be tőlük.
    Mindezek következtében az új rendszer általános elégedetlenséget váltott ki a taxisok körében, azzal egyedül csak néhány nagy, a sajtóhírek szerint fideszközeli fuvarszervező cég elégett.
    A DK éppen ezért azt követeli, hogy a Fővárosi Közgyűlés vizsgálja felül a taxirendeletet. Független szakértők vizsgálják meg a taxisokat a figyelem megosztására kényszerítő, és ezzel sokak szerint a közlekedés biztonságát is veszélyeztető ún. csendes címkiadási rendszer és az azóta történt taxis balesetek tapasztalatait. A vizsgálatba ne csak a fuvarszervezőket és a kiválasztott érdekképviseleteket vonják be; tegyék lehetővé, hogy a taxis vállalkozók közvetlenül is elmondhassák véleményüket.
    Ezek hiányában, mint annyi minden más, a rendszer felülvizsgálata is az ősszel megválasztandó új, demokratikus közgyűlésre marad.

Arató Gergely
fővárosi ügyvivő (DK)


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek