2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

ZOO járat: igénylik, így tovább közlekedik

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. május 13 – szeptember 12. között igény szerint – vagyis ha az utasok telefonon vagy e-mailben kérték – indított buszokat a meghirdetett menetrenden felül, az ATTAC projekt keretében. Ilyen többletjáratok közlekedtek először a 3A, 21, 24 és 31-es viszonylaton, majd a projekt második fázisában a 3A-s és 21-es viszonylatok mellett a 20-as buszok esetében. Teljesen új járat is indult, Felső-Majláth-Vadaspark között a ZOO járat, és ez a többlet volt az, amely az utazóknak leginkább tetszett, legtöbbször igényelték.


A ZOO járatot június 17-től szeptember 12-ig közel négyezren kérték a közlekedési vállalattól, tehát tényleg sikeres volt. Ezért szeptember 13-tól a Felső-Majláth és a Vadaspark között közlekedő ZOO járat – változatlan feltételek és az eddig is érvényes „menetrend” szerint – ez év végéig továbbra is igényelhető.

Az igény szerinti közlekedés (ATTAC projekt) miskolci tesztelése szeptember 12-én, csütörtökön befejeződik, a 3A-s, a 21-es és a 20-as viszonylaton meghirdetett többletjáratok ekkortól már nem kérhetők, igaz, ezek kihasználtsága ezt nem is indokolta.

Az MVK Zrt. az őszi menetrend kidolgozásakor az utazók „igényeit” sok járat esetében már egyébként is beépítette a menetrendbe, így például a reggeli és délutáni csúcsidőben eleve sűrűbben közlekedik a 3A-as, az összehangolt és ütemes menetrendeket újabb járatokra és időszakokra terjesztették ki, bővültek az éjszakai csatlakozások, a 31-es busz esetében munkanapokon este a Tiszai pályaudvarról 22:03-kor, illetve Avas városközpontból 22:20-kor többletjárat indul.

 

A ZOO járat – hívták

 

A ZOO járatot, a tesztprojekt részeként többek között azért is hirdette meg a közlekedési vállalat, mert igény volt rá az utasok részéről. Másrészt, az új buszjárattal többet adott az MVK Zrt., amellyel Miskolc egyik látványosságát, a Vadasparkot tette elérhetővé a közösségi közlekedésben részt vevők számára, az ATTAC projekt támogatásával.

Az MVK a miskolci vadaspark vezetésével egyeztetve, az állatkert nyitva tartásához igazodva naponta 11 járatot hirdetett meg, amely ez után is, változatlan feltételekkel viszi és hozza az utasokat Felső-Majláth és a Vadaspark között, igény szerint.

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek