2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Zene- és Táncművészeti Képzési Központ Miskolcon

Zene- és Táncművészeti Képzési Központ létrehozásáról döntött Miskolc város vezetése. dr. Kiss János alpolgármester mai sajtótájékoztatóján elmondta, a centrum Miskolc szívében, a Csengey utca 4. szám alatt található, évek óta üresen álló egykori iskolaépületben kap helyet, ahol lehetősége lesz a fiataloknak a tanulásra, az alapfokú táncoktatástól a fél-profi képzésig.

Az épületet teljesen felújítják, a tervek szerint egy év múlva megkezdheti működését. A felújított központba költözik a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium, amely táncművészeti képzést is indíthat az új helyen. A központ természetesen befogadja majd az Ifiházat is, valamennyi jelenlegi funkciójával együtt. Kulturális inkubátorházként is működik majd, és teret ad az érdeklődő kulturális műhelyeknek, itt találhat otthonra például az Illés Klub, de használhatják majd a néptáncosok is.
Miskolc gazdasági lendülete együtt jár egy kulturális lendületvétellel is, hangsúlyozta az alpolgármester, hiszen Miskolc jövőjének egyik kulcsa a kultúra fejlesztése, a kulturális beruházások bővítése. A város kulturális költségvetése folyamatosan emelkedik (2017-ben 10%-kal nőtt a kulturális büdzsé), közben a kulturális kínálat egyre bővül, több rendezvény világszínvonalú lett. Itt meg kell említeni a Bartók Plusz Operafesztivált és a CineFest Nemzetközi Filmfesztivált, emelte ki dr. Kiss János. De mindez önmagában nem elég. A jövő további záloga a kulturális infrastruktúra fejlesztése és a kulturális képzés színvonalának emelése.
Különösen fontos célja a miskolci kultúrpolitikának a fiatalok megszólítása és bevonása ebbe a fejlődési folyamatba. A jelenlegi versengő világunkban, amikor az elektronikai ipar, a moziipar vagy közösségi média körül szerveződő iparágak egyre több pénzt költenek a fiatalok elérésére, nyilvánvaló vált, hogy a kultúrát csak akkor lehet vonzó termékként kínálni, és a fiatalok szabadidejét ebbe az irányba terelni, ha itt is minőségi környezetet kínálunk, mondta az alpolgármester.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek