2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Vége a távfűtési szezonnak Miskolcon

Reméljük, ezt az időjárás is tudja

A fűtési idény a távfűtésre vonatkozó jogszabályok szerint szeptember 15-től május 15-ig tart. A magas külső hőmérséklet miatt áprilisban már többször leállította a MIHŐ Kft. a távfűtést, és költségtakarékos megoldást választva, ha kellett, szakaszosan fűtött. Május 9-én viszont annyira lecsökkent a külső hőmérséklet, hogy újraindították a fűtést a távhőszolgáltató cég munkatársai Miskolcon, és május 11-ig szolgáltattak.

 Az előző éveknek megfelelően a MIHŐ Kft. a lakóközösségekkel kötött megállapodás szerint biztosítja a fűtést, ha a napi középhőmérséklet előreláthatólag három egymást követő napon 12 Celsius fok alá esik, vagy egy napon át nem emelkedik 10 Celsius fok felé. Május 9-étől a hűvös idő indokolta a fűtés újraindítását, de nap közben, a külső hőmérséklet emelkedésének megfelelően a lakásokban visszahűltek a radiátorok.

2017. május 11-én a délelőtti órákban viszont teljesen leállította a lakások távfűtését a városban a MIHŐ Kft. A fűtési idényre a jogszabály alapján szeptember 15-étől kell készen állnia a cégeknek, de tavaly csak október 4-ével kezdődött meg a borsodi megyeszékhelyen a távfűtés, amely 2017. május 11-ig tartott. Ez alatt a 220 napos időszak alatt volt, amikor a külső hőmérséklet alapján automatika által szabályozott, költségtakarékos, szakaszos fűtéssel élt a MIHŐ Kft., és volt extrém hideg január és február, amikor csúcsra járatták a távhőszolgáltatási rendszert, ezzel biztosítva 32 ezer távhős lakás mellett nagyjából ezer intézménynek és egyéb felhasználónak a komfortos belső hőmérsékletet és meleg vizet.

Mindezt környezettudatosan, hiszen a miskolci távfűtés és melegvíz-szolgáltatáshoz szükséges hőmennyiséget a MIHŐ Kft. közel 60%-ban megújuló energiából fedezi, amivel 25 millió köbméter földgázzal használnak kevesebbet, ez pedig 48 ezer tonna szén-dioxiddal csökkenti évente a környezeti terhelést.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…