2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Van akinek fölösleg, van akinek érték

Folytatódik a Miskolci Polgármesteri Hivatal ” Van akinek fölösleg, van akinek érték” programja.
„Van akinek fölösleg, van akinek érték.” -címmel Miskolc Polgármesteri Hivatala új programot indított 2011. április11-től.
Az ötletet egy miskolci család adta, akik azzal kerestek meg bennünket, hogy használt, de jó állapotban lévő bútoraikat szeretnék ajándékba adni. A Miskolci Családsegítő Szolgálattal közösen találtuk meg azt a nehéz helyzetben lévő családot, akik néhány napon belül be is rendezték szobájukat a kapott bútorokkal.

A „Van akinek fölösleg, van akinek érték” egy folyamatos program, amelynek intenzitása a felajánlások gyakoriságától függ. Az eddigi tapasztalatok nagyon kedvezőek. A meghirdetést követően szinte minden nap jelentkeztek adományozók, és nagy örömünkre civil, illetve egyházakhoz kötődő szervezetek is jelezték, hogy szívesen közreműködnének programunkban. Leginkább bútorok szerepeltek eddig az adományok között, de előfordult már mikrohullámú sütő és ágynemű is. Műszaki cikkek, például hűtőgépek, mosógépek, vagy kinőtt kerékpárok, illetve építőanyagok felajánlását is szívesen vesszük, hiszen sok család van olyan anyagi helyzetben, hogy képtelen beszerezni ezeket. Fontos, hogy a felajánlott dolgok jó állapotúak legyenek, olyanok, amelyeket maga a felajánló is szívesen használna, ha még szüksége lenne rá.

A programot Takács Gábor, a Polgármesteri Hivatal társadalmi felzárkózásért felelős referense szervezi. Kérjük, hogy a felajánlásokról küldjenek fényképet a _/takacsg@miskolcph.hu/_ címre, vagy hívják a /70/450-9728/-as telefonszámot. A fényképeket és az adatokat ezután továbbítjuk a Családsegítő Szolgálathoz. Az ő feladatuk, hogy elosszák az adományokat, hiszen a Családsegítő munkatársai jól ismerik a rászoruló családokat, így biztos, hogy azok jó helyre kerülnek. A szállítás megszervezése az adományozott feladata.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Figyelni kell az osztalékra is
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendelkezésre álló adatbázisok, adatszolgáltatások és beszámolók alapján, több szempontból vizsgálja a gazdaság s…
Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…