2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Az energiaügyi államtitkár is megismerkedett Mimóval és Csipekkel

Miskolcra érkezett az Európalánta programja
Az Európalánta Egyesület „Bábozd Zöldre az Otthonod” Óvodai Környezeti
Nevelési Programjának óvodai rendezvényei még csak egy hónapja indultak, de a projekt már nagy sikernek örvend.

 

A program még a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium figyelmét is felkeltette: a május 13-i, Miskolci rendezvényre Bencsik János az NFM klíma- és energiaügyi államtitkára is ellátogatott, aki külön kiemelte a program módszertani összetettségét, szakmai igényességét és a figurák egyediségét.
Az Európalánta Egyesület – felismerve a környezettudatos életmód oktatásának szükségességét – projektjével a zöld gondolat üzenetét és a
környezettudatos életmód fontosságát szeretné közvetíteni az óvodáskorú gyerekek és az óvónők felé. A projekt során az Egyesület az Új Széchenyi Terv támogatásával és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület szakmai segítségével a pedagógusoknak ismeretátadást, a gyerekeknek pedig játékos programokat szervez, két környezettudatos bábfigura, Mimó és Csipek főszereplésével. Az Egyesület szerint kiemelt fontosságú, hogy minél korábban érjék el a gyerekeket „zöld” üzenetekkel, mivel az óvódáskor az egyik legfogékonyabb életszakasz a környezettudatos értékrend kialakításában. A programsorozat során 1500 kisgyerek és 100 pedagógus találkozik a „zöld” életmód üzenetével.
Az Európalánta április 18-án tartotta első óvodai rendezvényét Székesfehérváron, azóta járt a rendezvénysorozat Veszprémben és Egerben
is. A mostani helyszín Miskolc volt, ahol öt óvodában is találkozhattak a gyerekek Mimóval, Csipekkel és barátaikkal. Az utóbbi hónapban az óvodák körében nagy sikert elért programra a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is felfigyelt, ezért a május 13-i rendezvényre, az Avastető Óvodába Bencsik János klíma és energiaügyi államtitkár is ellátogatott. Bencsik János szakmai szemmel is igen hatékonynak és egyben szórakoztatónak találta a foglalkozásokat. Az államtitkárt a gyerekek a bábos játszóházba is bevonták, amelynek során elbeszélgettek a környezetvédelem fontosságáról. A projekt júniusban zárul a Gyerekszigeten, ahol az Európalánta bábelőadásokkal és környezettudatos játékokkal várja azokat a gyerekeket is, akik óvodájukban még nem találkoztak Mimóval és Csipekkel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek