2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Változás a MIVÍZ vezetésében

A Miskolc Holding Zrt. február 4-től Nagy Miklóst nevezte ki a MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft. élére.
Az új ügyvezető korábban a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzati Vízmű Zrt.-t irányította, vezető volt a Debreceni Vízmű Zrt., és a TiszaSzolg 2004 Kft.-ben, dolgozott a TVK Rt. stratégiai beruházásainál és ugyanitt az energiaszolgáltatás területén. A miskolci születésű szakember a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki karán – akkor még Nehézipari Műszaki Egyetemen – szerzett oklevelet, tagja a Magyar Hidrológiai Társaságnak.

Üszögh Lajos a továbbiakban a MIVÍZ Kft. általános igazgató-helyetteseként látja el a céggel kapcsolatos feladatokat. Ennek oka, hogy a MIVÍZ korábbi ügyvezetője a Miskolci Egyetem konzisztóriumának lett delegált tagja, és jelezte a tulajdonos Miskolc Holding Zrt. vezetése felé, hogy konzisztóriumi kinevezésével egy időben lemond ügyvezetői tisztségéről megnövekedett feladatai miatt. A konzisztórium tagja a rektor és a kancellár, három tagot pedig Balog Zoltán miniszter delegált az intézmény gazdasági-társadalmi környezete, az intézmény és a hallgatói önkormányzat javaslatára, ők díjazás nélkül látják el feladataikat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…