2024. 02. 20. kedd

Aladár, Álmos
1 EUR 388 HUF
1 GBP 453 HUF

Váltás a miskolci kulturális intézményekben

Gazdasági társaságokká alakulnak a kulturális intézmények

Gazdasági társaságként működnek a jövőben a városi kulturális intézmények – jelentette be Kriza Ákos polgármester, és Kiss Gábor, a Humán Főosztály vezetője szerdán, az Almássy-kúriában tartott sajtótájékoztatón. A társaságok a legtöbb intézmény esetében 2012. január 1-jével alakulnak meg, a közintézmények március 31-ével szűnnek meg, kivétel a Miskolci Nemzeti Színház, ahol csak az évad végén történik meg a váltás.
Az öt kulturális intézmény vezetőjét  (a Miskolci Csodamalom Bábszínház, a Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeum, a Miskolci Kulturális Központ, a Miskolc Városi Könyvtár és Információs Központ és a Miskolci Szimfonikus Zenekar a szerk.) szerda délelőtt tájékoztatta a polgármester a készülő változásról.
A Miskolci Nemzeti Színház az évad végével alakul gazdasági társasággá. Halasi Imre posztja is megszűnik, és a megalakuló társaság ügyvezetői tisztségére  pályázatot írnak ki.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mit jelent a tantrikus érintés?
Maga a tantrikus érintés egy modern kifejezés, hiszen ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy “felszabadulás a kiterjedés által”. Sok ember van a Földön, …