2021. 09. 19. vasárnap

Vilhelmina
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

Üzemlátogatás Harsányban

Tállai András nemzetgazdasági miniszterhelyettes, adóügyi- és parlamenti államtitkár, országgyűlési képviselő, Juhász Márton a Magyar Református Szeretetszolgálat vezetője, illetve Szabó Gergely Harsány Község Polgármestere, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés tagja, ünnepélyes keretek között adta át a Szeretetszolgálat harsányi, csökkent munkaképességűeket foglalkoztató üzemét 2018. március 14-én.

A rehabilitációs foglalkoztatási ponton jelenleg 16 fő dolgozik, Harsányból, illetve a környékbeli településekről. A Szeretetszolgálat a közeljövőben az üzemben dolgozók létszámát duplájára kívánja emelni. Az üzemben papíripari és könnyű kézműipari tevékenységet, kisebb összeszerelő munkákat végeznek. A Szeretetszolgálat célkitűzései között szerepel az is, hogy a későbbiekben újrahasznosított anyagokból készüljenek termékek. A tervek szerint a következő hetekben kezdődik el a harsányi mackó guinness rekord ihlette harsányi ajándék plüssmackó figura készítése, mely tovább növelheti a település hírnevét.

A Magyar Református Szeretetszolgálat 2018-as éve a hídépítésről, kapcsolatépítésről szól. Ennek egy eszköze a munkalehetőség biztosítása azok számára, akik a perifériára szorultak. A Szeretetszolgálat véleménye szerint mindenki képes értékteremtő munkavégzésre. Jelenleg három helyszínen végzünk rehabilitációs foglalkoztatást: Harsányban, Sarkadon és Budapesten.
Célunk, hogy valamennyi református gyülekezetben és intézményben megvalósuljon a rehabilitációs foglalkoztatás az MRSZ szakmai irányítása mellett. A fogyatékkal élőknek és a megváltozott munkaképességűeknek biztosít a szervezet folyamatos munkát ezen a programon keresztül. Az új missziós terület feladatának tekinti a gyülekezetek érzékenyítését arra, hogy a közfoglalkoztatáshoz hasonlóan – vagy azt kiváltva – segítsék az egyházközség szolgálatát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum