2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Üzemlátogatás Harsányban

Tállai András nemzetgazdasági miniszterhelyettes, adóügyi- és parlamenti államtitkár, országgyűlési képviselő, Juhász Márton a Magyar Református Szeretetszolgálat vezetője, illetve Szabó Gergely Harsány Község Polgármestere, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés tagja, ünnepélyes keretek között adta át a Szeretetszolgálat harsányi, csökkent munkaképességűeket foglalkoztató üzemét 2018. március 14-én.

A rehabilitációs foglalkoztatási ponton jelenleg 16 fő dolgozik, Harsányból, illetve a környékbeli településekről. A Szeretetszolgálat a közeljövőben az üzemben dolgozók létszámát duplájára kívánja emelni. Az üzemben papíripari és könnyű kézműipari tevékenységet, kisebb összeszerelő munkákat végeznek. A Szeretetszolgálat célkitűzései között szerepel az is, hogy a későbbiekben újrahasznosított anyagokból készüljenek termékek. A tervek szerint a következő hetekben kezdődik el a harsányi mackó guinness rekord ihlette harsányi ajándék plüssmackó figura készítése, mely tovább növelheti a település hírnevét.

A Magyar Református Szeretetszolgálat 2018-as éve a hídépítésről, kapcsolatépítésről szól. Ennek egy eszköze a munkalehetőség biztosítása azok számára, akik a perifériára szorultak. A Szeretetszolgálat véleménye szerint mindenki képes értékteremtő munkavégzésre. Jelenleg három helyszínen végzünk rehabilitációs foglalkoztatást: Harsányban, Sarkadon és Budapesten.
Célunk, hogy valamennyi református gyülekezetben és intézményben megvalósuljon a rehabilitációs foglalkoztatás az MRSZ szakmai irányítása mellett. A fogyatékkal élőknek és a megváltozott munkaképességűeknek biztosít a szervezet folyamatos munkát ezen a programon keresztül. Az új missziós terület feladatának tekinti a gyülekezetek érzékenyítését arra, hogy a közfoglalkoztatáshoz hasonlóan – vagy azt kiváltva – segítsék az egyházközség szolgálatát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek