2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Útjavítás Lillafüreden, 16-án este lezárják az alagutat is

A Hámori-tó és az úgynevezett mászószikla közötti útszakasz kopórétegének cseréjét végzik a március 16-val kezdődő hét első felében. Az aszfaltozás kilométernyi szakaszt érint, amelyen ebben a két vagy három napban félpályás útlezárás, jelzőőrös forgalomirányítás mellett dolgoznak majd a Magyar Közút szakemberei. Hétfőn éjszaka várhatóan három órára teljes egészében le kell zárniuk az lillafüredi alagutat, amelyen este 9 óra és éjfél között semmilyen jármű nem tud majd áthaladni, buszok sem, más sem.

Az aszfaltfelület előkészítő felmarását már egy héttel korábban, március 9-én elvégezték. Hétfőn, 16-án az alagútbeli aszfaltozással kezdik a munkát: azért késő este, hogy minél kevesebb fennakadást okozzon a közlekedésben. Este 20 óra 50 perc körül ér ide a Répáshuta felől érkező Volán-busz, ezt átengedik Miskolc irányába, majd lezárják a szakaszt a forgalom elől. A tervek szerint ez éjfélig fog tartani.

A tűzoltóság és a rendőrség a helyzetre reagálva ígéri, ebben az időszakban tűzoltókocsit, illetve rendőrjárőrt fog állomásoztatni a „fenti” övezetben, azaz a Lillafüred, Ómassa, Bükkszentkereszt által alkotott térségben. Egyúttal biztosítani igyekeznek az egyetlen reális elkerülő útvonal, a Bükkszentlászlótól Bükkszentkeresztre vezető szakasz biztonságos járhatóságát.

A 16-i kezdést követő egy vagy két napban lezajlik a kilométeres szakaszon az aszfaltozás, ami már csak nehezíteni fogja az arra haladó járműforgalmat, de meggátolni nem – jelentették be a Magyar Közút illetékesei. A hétfő esti kritikus időszakban egyébként a környéken autózók figyelmét Felső-Hámor elejénél, illetve a hollóstetői elágazásnál fel fogják hívni, hogy nem lehet, nem érdemes felfelé, illetve lefelé azon az úton továbbhaladni.

Nem kezdődtek meg a munkálatok a Hideg soron

Bizonytalan időre elhalasztotta a március 16-tól, hétfőtől tervezett Gyár utca – Mendikás dűlő közötti útszakasz felújítását a Miskolc Holding Zrt., a kivitelezővel közös egyeztetést követően.

A Colas Út Zrt. így nem vonult fel a közel 1 kilométeres szakasz felújítási munkálataihoz, ahol a tervek szerint a Hideg sort kiszélesítik majd és megoldódik a gyalogosforgalom, illetve az esővíz elvezetése is.

A koronavírus veszélye miatta a kiviteli munkák megkezdéséről később születik döntés.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek