2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Koronavírus:Újabb szigorú járványügyi intézkedések

A központi Operatív Törzs hétfői döntésének értelmében keddtől csak az élelmiszerüzletek, továbbá a gyógyszertárak, drogériák lehetnek nyitva délután 3 óra után; minden más boltnak 15 órakor be kell zárnia, minden nap. Keddtől (hétfőn éjféltől) tiltott minden nyilvános rendezvény. A kormányzat arra kéri az állampolgárokat, minden egyéb csoportos összejövetelt halasszanak el, a 70 éven felüliek pedig – ha tehetik – saját egészségük érdekében ne is hagyják el lakásukat.

A kormány arról is döntött hétfőn, hogy lezárja az országhatárokat a személyforgalom elől. A határon csak magyar állampolgár léphet be mostantól.

A rendezvények tiltása általános érvényű. Sportrendezvények meg lehet tartani, ha a szervezők vállalják a kockázatot. Bezárnak a szórakozóhelyek, mozik, kulturális intézmények, ezekre látogatási tilalom lép életbe hétfőn éjféltől. Az éttermek, kávézók, üzletek naponta csak 15 óráig tarthatnak nyitva.

A kormány az önkormányzatok feladatául adta, hogy településükön szervezzék meg az időkorúak ellátását.


A Miskolci Sportcentrum Kft. március 16-tól határozatlan időre teljesen bezárja a Kemény Dénes Városi Sportuszodát

A Miskolci Sportcentrum Kft. március 16-tól határozatlan időre teljesen bezárja a Kemény Dénes Városi Sportuszodát – azaz már a minősített sportolók sem látogathatják – és a Miskolci Atlétikai Centrumot is. A Miskolci Sportcentrum Kft. által üzemeltetett további sportlétesítményekben (MVSC Sporttelep, Honvéd Papp József Sporttelep, Ifjúsági Sporttelep) pedig szintén határozatlan időre megtiltja a szervezett keretek közötti sportolást.

A Herman Ottó Múzeum közleménye

A COVID-19 (koronavírus) járvány miatt kialakult és egyben kormányzati szinten is kihirdetett vészhelyzet miatt, 2020. március 17. és április 6. közötti időszakban a Herman Ottó Múzeum valamennyi kiállítóhelye zárva tart.

Az időszak alatt kiállítóhelyeink állandó és időszaki tárlatai nem látogathatók, saját rendezvényeinket későbbi időpontra halasztjuk, a befogadott eseményeket töröljük. Kutatószolgálatunk és könyvtári szolgáltatásaink sem vehetők igénybe.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek