2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Üléseztek a barcikai városatyák

Munkaterv szerinti ülését tartotta Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete múlt pénteken.
A napirendi pontok tárgyalása előtt egy – az Államalapítás alkalmából odaítélt – Polgármesteri Elismerő Oklevél utólagos átadására került sor.

A díjat dr. Váradi József szülész-nőgyógyász főorvos vehette át Szitka Péter polgármestertől. Ezt követően a városatyák elsőként egy tájékoztatót hallgathattak meg a térfigyelő kamerák működéséről. A rendszer kiépítése 2009-ben kezdődött el, akkor 15 kamerát helyeztek ki a város különböző pontjain. Majd Kazincbarcika Város képviselő-testülete a további bővítésről döntött plusz 7 kamera kihelyezésével. 2010-ben is jelentős fejlesztések történtek, ennek köszönhetően három közösségi tér és hat játszótér is kamerával megfigyelt terület lett.

Fa és attrakció

A grémium csaknem egy órán keresztül tárgyalta azt a beszámolót, mely a közterületi fák általános állapotáról, a faállomány ápolásáról, szükséges védelméről és fejlesztéséről szólt. A faállománnyal kapcsolatban a lakosoktól rengeteg észrevétel érkezik a Polgármesteri Hivatalhoz és a Barcika Park Nonprofit Kft-hez egyaránt, többek között ezért is került sor a tájékoztató összeállítására.
A testület tárgyalta és módosította a Csók István út, a lőtér, a városi strand és a BC készenléti lakótelep mögött lévő volt polgárvédelmi bázis területére vonatkozó településrendezési tervét.
Ennek kapcsán elhangzott: a BorsodChem volt földalatti polgárvédelmi bázisa a tervek szerint új funkciót kapna és egy sikeres pályázat esetén turisztikai attrakcióvá válna. A bunker interaktív múzeummá átalakítása igazi kuriózum lehet nemcsak a megyében, hanem országos viszonylatban is.

Teret neveztek el Lini Istvánról

A grémium az Irinyi János Tagiskola környezetében lévő közterület elnevezéséről is döntött. Az egykori vegyipari technikum, Felsőfokú Vegyipari Műszerezési és Automatizálási Technikum, majd a Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetem Vegyipari Automatizálási Főiskolai Kar diákjai és hallgatói nevében arra kérték az önkormányzatot, hogy az iskola alapítójáról, Lini István igazgatóról közterületet nevezzenek el. A testület a kérést méltányolta, így az Egressy és Tardonai utak között elhelyezkedő közterület névadója felvette Lini István nevét. A tervek szerint a területrendezést követően a nagyra becsült iskolaigazgató emlékére egy szobrot is felállítanának a téren.

Az ülésről részletes beszámolót olvashatnak a Kazincbarcikai Mozaik október 31-én megjelenő lapszámában.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…