2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Üléseztek a barcikai kistérség tagjai

Kazincbarcika – Soros ülését tartotta szerdán a Kazincbarcika és Vonzáskörzete Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás tanácsa.
Az ülésen a társulás polgármesterei elfogadták a kistérség 1. félévi gazdálkodásáról szóló beszámolót, illetve több olyan napirendi pontot is, mely a különböző szintű lejárt határidejű határozatokat érintette. A tanácskozás egyik jelentős témája a kistérség bűnügyi helyzetképének ismertetése volt, mely folyamatosan aktualizálva rendszeresen visszatér a polgármesterek elé.

Nőtt a vagyonellenes bűncselekmények száma
Dr. Toldi-Tóth Gábor kazincbarcikai rendőrkapitány szóbeli kiegészítésében kiemelte, hogy jelentős eltolódást tapasztaltak a kistérségben a vagyonellenes bűncselekmények számában. Ez arányait tekintve több mint 10 %-os emelkedést jelent, aminek kapcsán már különböző intézkedéseket tettek.
– Többek között együttműködési megállapodást kötöttünk a kistérség polgárőr egyesületeinek legtöbbjével, és ezt a munkát folytatjuk tovább – mondta Toldi-Tóth Gábor.
– Nagyon pozitív példák is vannak ezen a területen, hiszen ahol eddig nem volt ilyen egyesület ott újak alakultak. Szuhakállóban például maga a polgármester és a jegyző lett a polgárőrség első két tagja, ami jó példa lehet az önkéntes munka fontosságának kihangsúlyozására. A falopások kapcsán egyeztettem az erdészeti vezetőkkel, amitől hatékonyabb munkát és felderítést várok, továbbá megkezdtük a térségben élő idősekkel történő személyes kapcsolatfelvételt is. Úgy érzem, hogy Rudabánya és Sajókaza vonatkozásában is elmozdultunk a holt pontról, ez utóbbi településen egyébként egy precedens értékű vizsgálatot folytatunk, melynek célja a jogosulatlanul felvett támogatások felderítése – mondta az ülésen a rendőrkapitány.
A kistérségi tanácskozást azzal zárta Szitka Péter elnök, hogy legközelebb arról is döntenek majd a polgármesterek, hogy a társulás által képzett tartalékot – a fórum megszűnése okán – mire és hogyan használják fel a tagönkormányzatok.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek