2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Stroke kongresszus a Miskolci Egyetemen

A Magyar Stroke Társaság,  2011. szeptember 29.- október  01. között a  Miskolci Egyetemen rendezi meg  X.  Jubileumi Kongresszusát.
A 20 éve alakult Társaság, országos kongresszust minden második évben szervez. Az idei kongresszus szervezésében részt vesz a Borsod – Abaúj – Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi  Oktató  Kórház, Neurologia – Toxicologia – Stroke Osztálya is.  
A rendezők a kongresszusra több mint 300 résztvevőt várnak, köztük neves külföldi professzorokat is, akik előadást tartanak. A kongresszus programja magába foglalja a stroke teljes spektrumát, így megbeszélésre kerülnek a stroke rizikófaktorai, a klinikai tünetek, a modern diagnosztikus lehetőségek, az akut stroke therápia, az elsődleges és másodlagos stroke megelőzés, a stroke-n átesett betegek rehabilitációja és gondozása is.

A kongresszus kiemelkedő jelentőségű, hiszen a stroke népbetegség, évente több mint 50 ezer új beteg kórházi kezelésével kell számolni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…