2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Ülésezett a megyei közgyűlés: Új feladatok, kisebb büdzsé

A megyei önkormányzat erre az évre tervezett bevétele 343 millió 147 ezer forint.
Csütörtökön tartotta idei első közgyűlését a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei önkormányzat, amelynek – amint lapunkban is beszámoltunk róla – az év eleje óta megszűnt az intézményfenntartási funkciója.
A jövőben főként a területfejlesztéssel kapcsolatos teendőket fog ellátni. Így az idei költségvetés is nagyságrendekkel kisebb a korábbiaknál. Az erről szóló előterjesztésen kívül a napirenden szerepelt többek között új bizottsági tagok választása, a hivatal szervezeti és működési szabályzatának jóváhagyása, tájékoztató a megye sportéletéről és az Állami Számvevőszék 2011. évi ellenőrzéséről. A költségvetési előterjesztés megállapítja, hogy a megyei önkormányzat 2012. évi költségvetési bevételi irányszámait döntően a központilag szabályozott források alakulása, az állami támogatás mértéke határozza meg. Az erre az évre tervezett bevétel 343 millió 147 ezer forint.
Feszített költségvetés

A központi költségvetésből kapott támogatás 320 millió 247 ezer forint lesz idén, amelyet havi bontásban bocsát rendelkezésre az állam. A szigorú gazdálkodás szerint, a megyei önkormányzat kiadási főösszege azonos a bevételi tervvel. Ebből 318 millió 100 ezer forintot támogatásként ad tovább hivatalának. A megyei önkormányzat közgyűlésének és bizottságainak kiadásai (személyi juttatás és járulék) 79 millió 952 ezer forint. Az önkormányzati hivatal 2012. évi működési kiadása 238 millió 148 ezer forint. Kitüntetői díjak, rendezvények, köztisztviselői kitüntetések javasolt előirányzata 5 millió forint. Az önkormányzat nemzetközi kapcsolatai elsősorban a partnermegyei kétoldalú együttműködésre, regionális szintű, többoldalú együttműködésre, a nemzetközi szervezetek munkájában való részvételre, valamint a szakmai tanulmányutakra és továbbképzésekre koncentrálnak. Ezek költségvetési előirányzata 10 millió forint. A működéshez szükséges egyéb dologi kiadásokra (fűtés, világítás, vízdíj, takarítás, karbantartás, gépkocsi fenntartás, irodaszer és egyéb kiadás) összesen 53 millió forint marad.A közgyűlés elnökének döntési jogkörébe tartozó pénzügyi keret 7 millió forint,-írja a boon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek