2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Újra nyitnak a miskolci hulladékudvarok

Közterületre senki ne helyezzen ki hulladékot! Nincs lomtalanítás!

A város területén, az utóbbi időben, jelentős mértékben megnövekedett az illegális hulladékelhelyezés, amely a hulladékudvarok bezárásának tényére vezethető vissza. Valamint arra, hogy sokan az otthonlétet arra használják, hogy lomtalanításba kezdjenek.

 

A fennálló helyzet mihamarabbi megoldása érdekében Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának kérésére, megelőzve ezáltal a közegészségügyi szempontból kialakuló esetleges veszélyhelyzetet, a hulladékudvarok 2020.04.06. napjától a korábbi nyitvatartási rend szerint újra megnyitásra kerülnek.

 

Tekintettel a hulladékudvarok újra nyitására, kérünk mindenkit, hogy a hulladékgyűjtő edények, ketrecek mellé, illetve közterületre ne helyezzen ki hulladékot. A fokozott fertőzésveszély elkerülése érdekében kérjük használják a hulladékudvarokat!

 

 

A BMH Nonprofit Kft. alvállalkozójaként a MiReHu Nonprofit Kft. által üzemeltetett alábbi miskolci hulladékudvarokat érinti a változás:

·        3527 Miskolc, József Attila utca 65. 4752/3 hrsz.

·        3521 Miskolc, Bogáncs utca 0156/22 hrsz.

·        3533 Miskolc, Lorántffy Zsuzsanna utca 33783/3 hrsz.

A koronavírus okozta járványügyi helyzet miatt a hulladékudvarok működtetése során az alábbi védelmi szabályok kerülnek alkalmazásra:

  • A hulladékudvarokban egyidejűleg kizárólag egy személy tartózkodhat.
  • A beszállított hulladék pakolásáról, és annak a hulladékudvarban történő elhelyezéséről minden ingatlanhasználónak magának kell gondoskodnia, ehhez segítséget, határozatlan ideig nem tud biztosítani a MiReHu Nonprofit Kft.
  • Valamennyi szükséges adat felvételére szóban történő bediktálás útján fog sor kerülni, a személyes iratok, okmányok átadással történő bemutatásának mellőzésével. Az 1,5 m távolságot az ügyintézés során be kell tartani.
  • A hulladékudvar területén tartózkodás időtartama alatt csak olyan távolságra és annyi időre hagyhatják el a járművüket, ami a hulladék lepakolásához szükséges.
  • A várakozás ideje alatt tartózkodjanak gépkocsijukban.

 

A hulladékudvarba történő belépés ideje meghosszabbodik, kérjük szíves türelmüket.

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a hulladékudvar személyzete nem tud biztosítani védőeszközt, fertőtlenítőt, ezért ezekről saját védelmük érdekében maguk gondoskodjanak.

 

Felelősségteljes magatartással, egymásra fokozottan figyelve, a fenti szabályozásokat betartva óvjuk egymást!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek