2023. 05. 31. szerda

Angéla, Petronella
1 EUR 371 HUF
1 GBP 429 HUF

Újra Miskolcon a Barátság Maraton

Immár hagyományos sporteseményként rendezik meg október 18-án, vasárnap a 19. Miskolci Barátság Maraton Utcai Futófesztivált. A verseny fővédnöke: Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere, kiemelt támogatója a miskolci önkormányzat.

 

A rendező Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány és a társrendező Marathon Club tagjai az 5,25 km-es belvárosi körpályán négy egyéni távot (minimaraton, kismaraton, félmaraton, maraton) és félmaratoni váltót kínálnak a futóknak, de gondoltak a gyerekekre is, akiknek 600 méteres és 1,8 km-es futamokat hirdettek meg. A kedvezményes előnevezés október 11-én zárul, de a helyszínen is lesz mód nevezni. (Információk, nevezési díjak, menetrend: http://maratonclubmiskolc.hu/content/19-miskolci-baratsag-maraton-20201018-versenykiiras)

 

A verseny idejére, azaz vasárnap hajnali 6:30 órától délutánig 4-ig lezárják a gépjárműforgalom elől a belváros verseny által érintett részét. Nevezetesen: a Görgey – Corvin – Vörösmarty – Uitz – Toronyalja – Petőfi – Dayka utcák – Városház tér – Déryné – Serbu Adolf utcák – Hősök tere – Horváth I. – Szentpáli – Corvin – Dankó P. – Szilágyi D. (járda) – Budai J. – Görgey utcák – Sportcsarnok útvonalak és állomások által meghatározott szakaszokat.

 

Az érintett közlekedési csomópontokban a nap folyamán rendőri biztosítás és tájékoztatás segíti az autósokat. A forgalmi korlátozások a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. buszjáratainak az útvonalát is érintik, ezekről a változásokról az MVK idejében tájékoztatja majd az utazóközönséget.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Cigit kért, nem kapott, bántalmazta a sértettet, elvette a pénzét, majd elmenekült. A mezőkövesdi rendőrök az elkövetőt nyolc órán belül elfogták. …