2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Újabb utak és játszóterek újulhatnak meg Miskolcon

Az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács által kiírt „Települési önkormányzati szilárd burkolatú belterületi közutak burkolat felújítása” című pályázatán – melyről a testület július végén döntött –  Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata is sikeresen szerepelt.

 

/illusztráció/

A megyeszékhelyen – várhatóan 2010 nyarán – közel 340 millió Ft-ból megújulhat majd a Hatvanötösök, Középszer, Halom, Irinyi, Muhi, Szervezet, Ferenczy, Örös,  Rácz Ádám és Görgey utca. Az elnyert támogatáshoz – a pályázati kiírás alapján – az önkormányzat a költségvetéséből 170 millió forint önrészt biztosít.

Miskolc az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács által a  decentralizált helyi önkormányzati fejlesztési feladataira kiírt CÉDE pályázatán is  eredményesen szerepelt. A 245 millió forint összértékű beruházások megvalósításához az önkormányzat ebben az esetben 87 millió forint önrésszel járul hozzá.

Ennek eredményeként megkezdődhet majd több miskolci köztéri játszótér  – a Csóka, Mátyás király,  Katowice, Szinyei Merse Pál, Soltész Nagy Kálmán , Lavotta, Aulich, és Bíró utcai – felújítása.

Az eredményes pályázatnak köszönhetően a  Mész utcai tagóvodában kicserélik a nyílászárókat, valamint az udvari játszóeszközöket is.  Az önkormányzat forrást nyert egy  iskolai védőnő program megvalósításához szükséges eszközök, felszerelések beszerzésér, valamint a számozott utcák  rehabilitációjára is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…