2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
MSZP: leválthatják a BKV vezérigazgatóját

MSZP: leválthatják a BKV vezérigazgatóját

MSZP: leválthatják a BKV vezérigazgatójátAz MSZP budapesti szervezete az országos elnökségtől szabad kezet kapott arra, hogy szorgalmazza a BKV Zrt.-nél kifizetett végkielégítések ügyeinek kivizsgálását, és levonja az abból eredő személyi konzekvenciákat – tudta meg az MTI szocialista forrásokból pénteken. Nevük elhallgatását kérő szocialista politikusok szerint ez a lépés egyértelműen azt jelenti, hogy a Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes által szorgalmazott vizsgálatok lefolytatása után kezdeményezni fogják a BKV Zrt. vezérigazgatója, Kocsis István eltávolítását.
 
Az MTI információi szerint a BKV-s végkielégítések ügyét az elnökség „egyebek” napirendi pontjai között Lendvai Ildikó pártelnök hozta szóba és Burány Sándor fővárosi pártelnök adott tájékoztatást. Az elnökségi ülésen résztvevők egyetértettek abban, hogy gyors cselekvésre és megoldásra van szükség, tarthatatlan, erkölcsileg elfogadhatatlan az, ami a fővárosi közlekedési vállalatnál a végkielégítések körül történt; le kell vonni a személyi konzekvenciákat.

Az elnökségi ülésen részt vett Bajnai Gordon – aki ennél a pontnál már nem volt jelen -, és beszámolt a jövő évi költségvetés előkészítéséről. Az MTI információ szerint a miniszterelnök megismételte a már ismert tételeket, miszerint tartani kell a 3,8 százalékos hiánycélt, az önkormányzatoknál 120, a közösségi közlekedésnél pedig 40 milliárd forintot kell megspórolni. Elhangzott, hogy a felül kívánják vizsgálni a helyhatóságok mintegy száz feladatát, míg a tárcák komoly elvonásokra számíthatnak.

Az elnökség a törekvéssel, a nagyságrendekkel egyetértett, a részletes tételekről nem esett szó. Elhangzott az is, hogy a közbiztonság, a „munka becsületének” helyreállítása lesz az a két tétel, amely több forráshoz jut jövőre. A közlekedési társaságnál a napokban pattant ki a végkielégítési botrány: nyilvánosságra került, hogy Szalainé Szilágyi Eleonórát, a volt humánpolitikai igazgatót tovább foglalkoztatták, miután kifizették neki 100 millió forintos végkielégítését. Bosnyák Gyula volt stratégiai igazgatót egy év munkaviszony után küldték el, majd – a Magyar Nemzet értesülései szerint – 40 millió forintos végkielégítést fizettek neki.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak l…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…