2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
Ötvöscsöpi verset mond – fia kíséri

Ötvöscsöpi verset mond – fia kíséri

Ötvöscsöpi verset mond – fia kísériBujtor imádja a klasszikus zenét

Bujtor István most nagy bajban van, egy fertőzés miatt került életveszélybe, jelenleg a Veszprém megyei Kórház intenzívosztályán ápolják, dr. Szabados György vezetésével. A színész fiát, Balázst telefonon értük utol, aki elmondta: édesapja kicsit jobban van

, de ne kiabáljuk el! Az ébresztése után majd többet tudunk meg…

Nem sokkal az eset előtt csináltam velük riportot, ezt adjuk most közre:

Bujtor Istvánt eddig nem nagyon ismertük vers szeretetéről, és azt se tudtuk, hogy fia, Balázs inkább a zene területén próbál jeleskedni. Hegedűművész. Azt meg végképp nem tudtuk, hogy néha együtt is fellépnek verses-zenés műsorukkal.

– Dopping a számomra, hogy más oldalamról is megismerhet a közönség – mondta a neves színész, akinek saját elmondása szerint mindig örömet jelent a versmondás. – Régebbi filmekben értelmiségi figurákat játszottam, nem mindig voltam a bunyós „Ötvöscsöpi”. A fiammal azonban csak mostanában lépek fel előadóestjeimen.

Bujtor Balázs is szerepelt már egy-két filmben, igaz mint zenész.

– Soha nem gondoltam arra, hogy kövessem apámat a színészpályán – vette át a szót a Bujtor-fiú. – Mindig is zenész akartam lenni. Édesanyám Perényi Eszter ismert hegedűművész, így természetes volt a számomra, hogy már nyolc évesen hegedűt fogjak a kezembe. Jelenleg a pécsi Pannon Filharmonikusok koncertmestere vagyok.

 Balázs azt is elmondta, sajnálja, hogy a papával még soha nem játszott egy filmben.

– Szívesen szerepelnék valamelyik filmjében, akár mint hegedűművész.  Egyébként számos filmhez írtam már zenét.

A felesége szintén hegedűművész, nyolc éves lánya azonban inkább a fuvolát választotta. 

 – Igaz, más-más műfajban, de milyen érzés volt mikor először együtt léptek fel?

– Remek érzés volt, régóta vágytam erre és örülök, hogy ez az álmom megvalósulhatott – válaszolta színművész. – Jól kiegészítettük egymást, versek közben kifejezetten jó egy kis hegedűszót hallani, de aláfestésnek is élvezetes.

– A verseknek is van dallama, ritmusa – így Balázs, a hegedűművész. – Nagyon nagy élmény együtt szerepelni édesapámmal, akin azóta észrevettem, hogy egyre jobban szereti a klasszikus zenét. Mozart az egyik kedvence.

Temesi László

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…