2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Újabb új villamos állt forgalomba

A „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése” nagyprojekt október 4-én, szombaton legalább a hetedik, újabb jelentős állomásához érkezett: forgalomba állt ugyanis Miskolcon egy újabb Skoda villamos.


Forgalomba állt Miskolc hetedik új villamosa

A most forgalomba álló villamos, az új Skodák közül a hetedik, már fel van szerelve azzal a fedélzeti számítógéppel is, amely percre pontosan meg tudja határozni a jármű helyzetét, ezáltal percre pontos forgalmi tájékoztatást nyújt az utazóközönség számára a megállóhelyi kijelzőkön, az internetes útvonaltervezőben és a TransIT menetrend: MVK Zrt. nevű android mobilalkalmazásban is.

Előny a villamosnál

Ez a fedélzeti számítógép is képes arra, hogy „előnyben részesítse” a szerelvényt egy un. intelligens fázissorrend módosítással. Ez azt jelenti, hogy a rendszer elengedi a villamost úgy, hogy a gyalog vagy személyautóval közlekedők részére a jelzőlámpa pirosra vált, a villamos pedig „előnyben részesül”, vagyis zöld utat kap. Ezt a villamosvonal mentén 16 jelzőlámpás kereszteződésben tudja biztosítani a rendszer.

A csütörtökön forgalomba állt 605-ös pályaszámú villamos után szombaton a felszerelt és minden engedéllyel rendelkező 607-es villamossal már 7 új Skoda szolgálja az utasokat Miskolcon. A villamosok forgalomba helyezése terveink szerint tovább folytatódik a jövő héten is, többek között a 606-os pályaszámú villamossal, amely most csupán azért nem állt forgalomba, mert a 607-es előkészítésével hamarabb végeztek a szakemberek.

Jelenleg tehát még további három villamoson szerelik az integrált utastájékoztatási eszközöket. Ezek a villamosok már megkapták a forgalomba helyezési engedélyt is, így a tervek szerint még a következő héten is újabb Skoda villamosok állhatnak forgalomba.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…