2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Újabb mederszelvény helyreállítás a Szinva patak szakaszán

A miskolciak soha nem felejtik el a 2010-es nagy árvizet, az akkori borzalmakat senki sem szeretné újra átélni.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelt feladatának tartja, hogy biztonságos  állapotokat teremtsen és egy esetleges, nagy mennyiségű csapadék ill. olvadás esetén ne fordulhasson elő a tavalyi helyzet. A mederszelvény nem tudta a nagy mennyiségű árvízi vizet elvezetni, így a kritikus szakaszokon, ahol a lakóházak közel vannak, megoldást kellett találni.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak- Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „A Szinva-patak árvizes szakaszainak rendezése II. ütem” című ÉMOP pályázattal 100 %-ban támogatott 100 millió Ft-ot nyert. A projekt lehetőséget ad a Szinva patak árvizes szakaszainak mederkotrására, mederszelvény helyreállítására. Természetes hatású úgynevezett renó matrac kerül a meder mindkét oldalára, ez a technológia hálóba rakott fagyálló terméskövet jelent.
A projekt és az elnyert összeg lehetőséget biztosít, hogy a Szinva patak árvizes szakaszainak rendbetételét mintegy 700 méteres szakaszon megvalósítsa az önkormányzat. Ezen II. szakasz a Köztársaság utca- Vár utcai híd közötti szakaszt érinti.
A támogatási szerződés megkötése október hónapban várható, majd megtörténik a közbeszerzés kiírása, eredmény decemberben várható, így tavasszal az időjárás függvényében  elkezdődhet a munka.
A II. ütemet megelőzően az úgynevezett I. szakaszon a Pálma utca- Márton Bíró utca ill. a Papír utca- Csóka utca közötti szakaszon valósult meg a mederkotrás és mederburkolás. A munkálatok itt 2011. áprilisában kezdődtek és várhatóan 2011. decemberben fejeződnek be a mintegy 194 millió forint pályázati pénzből.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…