2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

A miskolci terek rendbetétele 2,8 millióért

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. 2011. szeptember 13-án, kedden a Szinva teraszon végez munkálatokat. A meglazult kövek javítását, visszahelyezését 8.30-kor kezdik meg, majd a Széchenyi szobor talapzatát teszik rendbe.

Nagyobb munkálatok a miskolci tereken a jövő héten kezdődnek. A jelenlegi városvezetés a költségvetésből idén 5 millió forintot biztosít a pályázati támogatással megvalósult projektek utókezelésére. A Hősök tere, a Déryné, a Kazinczy utca és a Szinva terasz rendbetételére az önkormányzat leadta a megrendelést a Városgazda Nonprofit Kft.-nek. A Városgazda munkatársai felmérték a hiányosságokat, beszerezték a hiányzó köveket és a jövő héten kezdik meg 2 millió 800 ezer forint értékű helyreállítási munkálatokat. A holnapi munka a Szinva teraszon

A 2005 őszén átadott Szinva terasz 450 millió forintjába került a városnak. A Szinva teraszra a kivitelező egy év garanciát, 3 év szavatossági időt adott, majd ezt követte az úgynevezett alkalmassági idő. Ez utóbbinál már a megrendelőnek kell bizonyítania, hogy a hibát a kivitelező követte el. A kivitelező ugyanis csak a rendeltetésszerű használat közben bekövetkezett hibákért vállal felelősséget. A kivitelezőt az átadás utáni években senki sem kereste meg az előző városvezetéstől szavatossági problémákkal. Állítólag akkor eleget tettek volna garanciális kötelezettségüknek.

A miskolci Erzsébet tér : csaknem 70 millió forintba került. A Szinvát 70 méteren bontották ki, és erre került egy híd.

2005-től kezdődően a Szinva terasz kialakítása, valamint a Kandia köz, Déryné utca, Kazinczy utca, Hősök tere, és a Miskolci Nemzeti Színház homlokzatának felújítása több, mint egymilliárd forintos támogatással valósulhatott meg.

A szakemberek szerint a nem megfelelő és nem körültekintő beruházói és tervezői előkészítés az oka annak, hogy a milliárdos terek tönkremennek.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …