2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

Újabb fontos szakaszához érkezett a tehermentesítő út és az Y-híd építése

A fejlesztés előrehaladása, a meglévő felüljáró bontási, valamint az új Y-híd cölöpalapozási munkálatai miatt 2020. szeptember 13-tól a forgalom jelentősebb ideiglenes terelésére és korlátozására kell számítaniuk a közlekedőknek Miskolcon.

 

Az egész város közlekedésére kiható komplex beruházás keretében megépül a Martinkertváros felé vezető „Y” alakú híd, így az ott élők gyorsabban juthatnak el a belvárosba és egyszerűbbé válik a Tiszai pályaudvar megközelítése is. Az új műtárgy és kapcsolódó létesítményei lakó-, parkoló- és szervizutak környezetében, valamint rendezővágányok felett biztosítanak majd zavartalan haladást.

 

A bontási és cölöpalapozási munkálatokkal párhuzamosan tovább folytatódnak a közművek kiváltási munkálatai is, amelyek kisebb helyi forgalomkorlátozással és terelésekkel járnak majd a Vörösmarty utcán a Király és a Soltész Nagy Kálmán utca közötti szakaszon.

 

A lakók és a közlekedők érdekében az építési munkákhoz szükséges ideiglenes forgalomterelés és korlátozás az építkezés előrehaladásának megfelelően több ütemre bontva valósul meg. A munkálatok ideje alatt a környék forgalmi rendjében történő változások várhatóan az alábbiak szerint alakulnak:

 

2020. szeptember 13. – 2021. március

 

Megkezdődik a Vörösmarty utcai felüljáró bontása és az új műtárgy alépítményeinek építése. A munkálatok ideje alatt a Vörösmarty utca mintegy 400 méteres szakaszát lezárják a Soltész Nagy Kálmán utcától a Kisfaludy utcáig, oda csak célforgalomban lehet közlekedni.

 

A közlekedők azonban továbbra is használhatják a Kisfaludy és a Pfaff Ferenc utcákat mindkét irányban és a vasúti átjárót Martinkertváros és a Kandó Kálmán tér megközelítésének érdekében. A közösségi közlekedés járatai szintén ezen az útvonalon fognak közlekedni.

 

2021. március – 2022. október

 

Megtörténik a Kisfaludy utcai szakasz bontása a meglévő felüljáró és a Pfaff Ferenc utca között a vasúti átjáróval együtt majd az új hídrész szerkezetépítése, valamint elkészülnek a támfalak, illetve a Pfaff Ferenc utcai P+R parkoló. Ebben az ütemben épül meg a Király utca és a Vörösmarty utca csomópontjába tervezett turbó körforgalom is.

 

Az új Y-híd építési munkái ebben az ütemben a Vörösmarty utcai felüljáró, a Kisfaludy utcai szakasz és a meglévő vasúti átjáró elbontásának következtében csak jelentős mértékű forgalomtereléssel és korlátozással lesznek elvégezhetők, várhatóan jelentős menetidőnövekedést okozva.

 

A munkavégzés által okozott korlátozásokért, fennakadásokért szíves megértésüket és türelmüket kérjük.

 

Az ideiglenes forgalomterelések és korlátozásokról a fejlesztés teljes ideje alatt a beruházó NIF Zrt. folyamatosan tájékoztatni fogja a lakosságot.

 

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg.

 

A kivitelezést a He-Do Kft. végzi nettó 13,5 milliárd Ft értékben – írja a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek