2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Új vezérigazgató az MVK élén

2019. március 18-tól Demeter Péter a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. vezérigazgatója. Az előző cégvezető február közepén, közös megegyezéssel távozott a vállalattól.
Demeter Péter első diplomáját a győri Széchenyi István Főiskolán közlekedésmérnök szakon, közúti és városi közlekedési szakirányon szerezte, ezt követően a Miskolci Egyetemen végzett közgazdász-szakmérnökként.

A Borsod Volán Zrt.-nél – az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. jogelődjénél – kezdte pályafutását Miskolci Személyszállítási Üzemigazgatóként, majd Miskolci Területi Igazgatóként, a regionális szervezetben Forgalmi Igazgatóként szervezte és irányította a megye, majd a régió közösségi közlekedését. Emellett forgalomirányítási és utastájékoztatási projektek vezetőjeként koordinált sikeres fejlesztéseket.
2016-tól az egyik meghatározó, magyar tulajdonú közlekedésinformatikai cég kereskedelmi, később ügyvezető igazgatója. Nevéhez fűződik számos városi, regionális és országos forgalomirányítási, utastájékoztatási projekt sikeres megvalósítása, és részt vett elektronikus jegyrendszer bevezetésében is.
A Közlekedéstudományi Egyesület ezüst fokozatú tagja, rendszeresen publikál és tart előadást városi közlekedési infrastruktúra fejlesztésről és városi okos közlekedési megoldásokról.
Demeter Péter jelenleg is Miskolcon él.

Új polgármesteri biztosi kinevezések


Dr Kriza Ákos polgármester közlekedésért és városüzemeltetésért felelős polgármesteri biztosnak nevezte ki Demeter Pétert, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. új vezérigazgatóját. A pozíciót korábban Dr. Schweickhardt Gyula töltötte be, aki jelenleg az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára. Demeter Péter 2019. március 18-tól látja el polgármesteri biztosi feladatkörét.
Városépítészetért felelős polgármesteri biztosi kinevezést kapott Erdeiné Gadó Helga, a polgármesteri hivatal városépítészeti főosztályának vezetője. A miskolci születésű építészmérnök és építész szaktanár a budapesti Pénzügyi és Számviteli Főiskolán is diplomát szerzett. Munkáját tanulmányai befejezése óta folyamatosan Miskolcon végzi. Előbb tervezőirodában, majd az önkormányzat Építési Osztályán építésügyi előadóként, ezt követően 2010-től a főépítész munkatársaként dolgozott. 2015-ben a Városépítészeti Osztály osztályvezetője lett, 2017-től főosztályvezetőnek nevezték ki.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A lakás beltéri világítása
A lakás világítótesteinek kiválasztásakor számtalan különféle szempontot kell figyelembe venni, éppen ezért a beltéri lámpák választéka is igen széles…