2024. 07. 1. hétfő

Tihamér, Annamária
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Új köntösben a mezőcsáti Humánszolgáltató Központ

A „Mezőcsáti Kistérség Humánszolgáltató Központ komplex akadálymentesítése, energiatakarékossá tétele, többfunkciós szolgáltató bázissá alakítása” projekt ünnepélyes záró rendezvénye Mezőcsáton, január 27-én volt.

A beruházást Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke adta át, aki megnyitójában kihangsúlyozta: a település életében jelentős fejlesztési folyamat indult el ezzel a több mint 210 millió forintos beruházással.
A projekt részeként tehát olyan fejlesztések valósultak meg az épület akadálymentesítésétől kezdve, az intézmény költséghatékonyabb működtetését eredményező munkákon át, amelyek mind a település lakói, mind a város önkormányzata számára fontosak.
A városban élő családok életében gyarapodásról, érték-mentésről, megőrzésről, fejlesztésről beszélhetünk azáltal, hogy a mai kor követelményeinek megfelelően megújult a Mezőcsáti Kistérség Humánszolgáltató Központ. – mondta az elnök.

Az eseményt jelenlétével megtisztelte Prof. Dr. Iván László, a Magyar Országgyűlés Nyugdíj és Idősügyi Albizottságának elnöke is, aki elismerően beszélt a helyi, illetve megyei vezetés eredményességéről.

Dr. Domján László, Mezőcsát polgármestere megnyitójában elmondta: „A Mezőcsáti Kistérség Humánszolgáltató Központ komplex akadálymentesítése, energiatakarékossá tétele, többfunkciós szolgáltató bázissá alakítása” című projekt keretében a Mezőcsáti Kistérség Humánszolgáltató Központ intézménye működésének infrastrukturális feltételeit teremti meg. A mai átalakult, felgyorsult világban kiemelt figyelmet kell fordítanunk az emberek szociális helyzetére, ezért örömömre szolgál, hogy a közös kistérségi összefogás eredményeként a Mezőcsáti Kistérség Humánszolgáltató Központ épületének bővítésével, átalakításával egy korszerűbb kistérségi szintű szociális központ jött létre.

A köszöntő beszédek után Dr. Mengyi Roland és Dr. Domján László ünnepélyesen átvágták a szalagot, majd az épület bejárásával a vendégek és a település lakói birtokba vették az új Humánszolgáltató Központot, amely nagymértékben segíti majd a mezőcsáti és a környező településeken élők mindennapjait.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek