2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

ÚJ DIÓSGYŐR ÉPÜL – megújult az árpád úti szolgáltatóház előtti tér

A miskolci önkormányzat 2010 óta a diósgyőri városrész fejlesztésére – a várépítéssel, stadionfejlesztéssel együtt – több mint 17 milliárd forintot költött. Idén és a következő évben pedig újabb 10 milliárd forintot fordítanak a városrész fejlesztésére.

A diósgyőri fejlesztések során a miskolci önkormányzat rendbe tette a Szinva patak medrét, amely így biztonságosan vezeti le az árhullámot; több orvosi rendelőt, bölcsődét, óvodát felújított; megújult a diósgyőri városi uszoda; újjáépítették a Bagolyvárat, amely a városrész ikonikus épülete volt, ma a villamosközlekedés felső-majláthi végállomása; megszépült a lillafüredi függőkert; megépült a Lovagi Tornák Tere, megvalósult a Diósgyőri vár első ütemének fejlesztése; újjáépült a DVTK otthona, a Diósgyőri stadion, amely a 2018-ban átadott arénák között a legszebb – a felsorolás kiegészíthető, de ennyi is jól mutatja a városrész elmúlt 10 éves fejlődését, fejlesztését, amely 2017-ben a Diósgyőr városközpont integrált rehabilitációja pályázatból folytatódott. Ekkor az önkormányzat felújította a Petőfi Sándor Fiókkönyvtárat és a Diósgyőri Római Katolikus Plébániával együtt a templomkertet.

 

A fejlesztési program következő lépése volt a Táncsics Mihály és az Árpád úti szolgáltatóház előtti tér átépítése.

 


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …