2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Tüntettek Felsőzsolcán

Felsőzsolcán az árvízkárosult polgárok július 7-én délelőtt 10 órára tüntetést szerveztek a Polgármesteri Hivatal elé.

Az elégedetlen civilek kormánybiztost szeretnének a város élére. A békés demonstráció egy fél óra után erőszakos tüntetésbe csapott.A tüntetők az önkormányzat vezetőjét követelték.
A feldühödött árvízkárosult lakosok behatoltak a Polgármesteri Hivatal épületébe, és a rendőröknek kellett nagy erőket bevetniük hogy megállítsák az embereket.
11 órakor – információink szerint – a tüntetők lehettek olyan 150-en- 200-an.  A demonstrációval az árvíz okozta katasztrófát szeretnék számon kérni a város vezetésétől, valamint a lemondásukat követelik. Azt is szeretnék, ha a segélyek elosztásáról pontos információval rendelkeznének.

A felsőzsolcai tüntetők közleménye:

Követelik az önkormányzat azonnali feloszlatását.
Indokaik: – az árvíz idején nem kaptak előre figyelmeztetést
– az önkormányzat raktárai megteltek, ezért nem fogadnak már adományokat, a lakosságnak mégse osztják ki.

Késedelem nélküli pontos elszámolást várnak az állami és civil szervezetektől érkezett segélyekről, adományokról.

Demonstrációjukat az elkeseredés szülte, nem látják az országos médiában szereplő pénzek, adományok nyomát se. Városuk vezetősége nem törődik velük.

A Miskolci Rendőrkapitányságra egy 24 éves felsőzsolcai férfit rendzavarás továbbfolytatása miatt előállítottak.
Németh Csaba városházi szóvivő a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a kormány által felajánlott 3 milliárd forintból a város 1,7 milliárdot kapott meg. Felsőzsolcán egyébként a júniusi árvízben körülbelül 170 ház dőlt össze, így a pénzt azok között osztják el, akiknek most nincs hol lakniuk. A lakhatási feltételeket november 30-ig kell megteremteni, ehhez egy helyi rendeletet fognak alkotni és annak alapján fordítják majd a pénzt az újjáépítésre. Mivel ezt a pénzt bontásra, illetve a romok eltakarítására nem lehet felhasználni, ezen feladatok végrehajtásához más lehetőségeket kell keresni – mondta a szóvivő.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…