2024. 05. 9. csütörtök

Gergely
1 EUR 389 HUF
1 GBP 452 HUF
Triatlon nagyhét Tiszaújvárosban – siker rendőri szempontból is

Triatlon nagyhét Tiszaújvárosban – siker rendőri szempontból is

Triatlon nagyhét Tiszaújvárosban – siker rendőri szempontból isIdén 11. alkalommal került megrendezésre a Tiszaújvárosi Triatlon Nagyhét, illetve 13. alkalommal a Triatlon Világkupa tiszaújvárosi fordulója. A jelentős számú versenyzőt és érdeklődőt vonzó sportverseny lebonyolítására idén is rendkívüli esemény nélkül került sor.

Az évek óta egyre népszerűbb és nemzetközileg is elismert versenyhét Tiszaújváros legfontosabb rendezvénye, melyre jelentős számú magyar és külföldi sportoló, valamint sportbarát (néző) látogat a városba.

A Tiszaújvárosi Triatlon Világkupa azért is egyedülálló, mivel ez az egyetlen Triatlon Világkupa helyszín Európában, és az egyetlen olyan helyszín a világon ahol egymást követően 13 alkalommal rendeztek Triatlon Világkupát. A hely és a verseny népszerűségét, az előző évek sikeres lebonyolítását, a kiváló versenypályáját, a rendkívül jó közönségét, valamint nem utolsó sorban a kifogástalan biztosítást is dicséri, hogy az idén rekord számú, közel 130 versenyző állt rajthoz csak a világkupán. A hét többi eseménye szintén ilyen szép számú versenyzőt hozott, hiszen a futáson több mint 900 fő, a kerékpározáson több, mint 1500(!) fő vett részt.

A nagyhét, és a világkupa a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság részére természetesen elsősorban nem az önfeledt szórakozásról és a sportról, hanem leginkább ezek zökkenőmentes, a szervezőkkel, a rendezvényt biztosító civilekkel és a helyi polgárőrséggel együtt végrehajtott, megfelelően előkészített megszervezett és megtervezett folyamatos, összehangolt biztosítási feladatokról szól.

A nagyhét folyamán a kapitányság közterületi állománya hétfőtől – vasárnapig minden közterületen rendezett sportversenyen (futás, kerékpárpározás, duatlon váltó, Jabil 1/3 marathon, Triatlon Junior Európa kupa, Triatlon Mix), kiemelten az egész napos biztosítást igénylő Triatlon Világkupán jelen volt, azt megfelelő erővel és eszközzel úgy biztosította, hogy az idén is, rendőri szempontból eseménytelen lebonyolításról tudunk beszámolni.

A szervezők – így többek között Dr. Márkus Gábor főrendező, a Magyar Triatlon Szövetség  Alelnöke és Koscsó Lajos, Tiszaújváros polgármestere – az idei rendőri biztosítást is kiválóra értékelte, egyben megköszönték a biztosításban résztvevők munkáját.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek