2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Tovább csökkentenék a 38-as főút teherforgalmát

Az év elején bevezetett súlykorlátozásnak köszönhetően közel 40 százalékára csökkent a 38-as főút Tokajon és Tarcalon átmenő kamionforgalma. A lakossági igényeket figyelembe véve, dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő kezdeményezésére az érintett szakemberek a forgalomcsökkentés további lehetőségeiről egyeztettek a helyszínen.

A megbeszélésen Szilvai József Attila, a Magyar Közút megyei igazgatója, Keresztesi János, rendőr alezredes, szerencsi rendőrkapitány, Baracskai László, Tarcal polgármestere és dr. Simon Csaba, tokaji polgármesterjelölt vett részt.

Dr. Mengyi Roland a beszélgetés indításaként felvetette, hogy a 38-as számú úton haladva, a Sárga-borháztól Tokajig szembe jövet pár nagy kamiont látott, részben külföldieket….Pedig az év elején azért vezettük be 12 illetve 3,5 tonnás  súlykorlátozást, hogy ez ne legyen így.

A bevezetést követően szinte eltűnt a kamionforgalom, aztán jöttek a panaszos levelek, hivatalos megkeresések Kistokajból és Tarcalból a teherforgalommal kapcsolatban.

A szerencsi rendőrkapitány elmondta, hogy a külföldi tranzit kamionforgalom szinte teljesen eltűnt, a magyarok pedig a forgalomszámlálás szerint engedéllyel rendelkeznek. A kamionforgalom a rendőrség adatai szerint az elmúlt évinek a 35-40 százalékára csökkent!

„Ezek a járművek itt akarnak közlekedni” – jelezte Szilvai József Attila. Mennyiségük lényegesen csökkent, illetve az időkorlátnak köszönhetően éjjel nyugalom van. A szállítások 90 százaléka egyébként Borsod és Szabolcs közötti célforgalom, a többi helyi fuvarozó.

Baracskai László és dr. Simon Csaba tolmácsolták a lakossági észrevételeket, illetve érdeklődtek a megoldási lehetőségekről, amelyeket a megbeszélés végén dr. Mengyi Roland összegzett. A 38-as főút Sárga-borház Tokaj közötti szakaszát teljesen fel kell újítani, azaz új burkolattal ellátni, mert a sima út a legcsöndesebb….. valamint radarkontroll és sebességkorlátozó figyelemfelhívó táblákat kell kihelyezni, fokozott rendőri sebességellenőrzésre van szükség a kamionok tekintetében és a kamion behajtási engedélyek kiadásának folyamatába bevonni az érintett önkormányzatok jegyzőit a telephely bejelentésekkel kapcsolatban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…