2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Tokaji rablógyilkosság: elnapolva az ítélet

Tokaji rablógyilkosság: elnapolva az ítélet

Tokaji rablógyilkosság: elnapolva az ítéletEredetileg már  ítéletet hirdettek volna kedden a 2007 tavaszán történt brutális tokaji pénzszállító rablógyilkosságban, azonban egy igazolás hiánya miatt a bíró elnapolta a pert.

A bíróság arra készült, hogy ügydöntő határozatot hoz. A pénzszállító cég ügyvezető igazgatója azonban az utolsó pillanatban 20 nap haladékot kért, hogy az eljárás során keletkezett kárigényt igazolja – jelentette be a vádlottak és jogi képviselőik jelenlétének ellenőrzését követően Sebe Mária bíró. „Ez skandallum” –  hördültek fel többen a teremben. A meggyilkolt pénzkísérő családtagjait megviselte a halasztás. Az ügyvédeket is meglepte a történtek. Potyára utazott például Miskolcra Bárándy Péter sztárügyvéd. Jobban járt Lichy József, hiszen neki csak két utcán kellett átsétálnia a Miskolc belvárosi irodájából…

Mint kiderült a pénzszállító  cégnek a kárból származó több tízmilliós önrészéről, hiába kérte, még nem érkezett meg a külföldi érdekeltségű biztosító igazolása. Ennek a pótlására adott haladékot a bíró. A következő tárgyalást december 1-re tűzte ki. Így aztán az előzetesben lévő vádlottak ítélet helyett soron kívüli „beszélőhöz” jutottak, lévén elvezetés előtt pár szót váltottak hozzátartozóikkal.

„Hosszú ideje folyamatban van az eljárás. Többször fel lett hívva a sértett figyelme, hogy igazolja a kárát. Értem, de nem értek egyet a halasztás indoklásával”- jelezte nemtetszését Czikray Tamás, a meggyilkolt G. László (+21) családjának jogi képviselője.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…