2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Tokajban is emlékeztek

Klapka György és Petőfi Sándor emléktábláinak koszorúzásával emlékeztek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 162. évfordulójára Tokajban.

A tokaji intézmények és szervezetek mellett a politikai pártok is képviseltették magukat a megemlékezésen. Az emléktáblák megkoszorúzása után az ünneplők a tokaji lovasok felvezetésével az egykori zsinagógába vonultak, ahol a város vegyeskara adott ünnepi műsort.

A megemlékezésen Májer János, a város polgármestere a magyar forradalmárok kitartásáról és arról beszélt, hogy hiába nem volt eleinte ütőképes seregünk a szabadságharc idején, a hazájukért küzdő honfitársakat az osztrákok csak orosz segítséggel tudták leverni. Tokaj első embere példaként hozta fel a magyar szabadságharcosok kitartását, hiszen hiába égett akkor egész Európa a forradalom tüzében, mégis a magyarok tartottak ki legtovább a harcokban.

Az ünnepélyen beszédet mondott Koncz Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke is. A politikus Kossuth és Széchényi példáját hozta fel, akik ugyan „vérre menő” vitákat folytattak egymás között (és sokszor a sajtón keresztül), ám amikor arra szükség volt, mégis összefogtak és közösen tenni tudtak a hazájukért.

 

Tokajban is emlékeztek Tokajban is emlékeztek Tokajban is emlékeztek Tokajban is emlékeztek

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek