2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
Tokaj nap a Duna TV-ben

Tokaj nap a Duna TV-ben

Tokaj nap a Duna TV-benMájus 14-én pénteken egész nap Tokajé a főszerep a Duna TV mindkét csatornáján. A nap folyamán számos élő bejelentkezés lesz a városból, és a Kívánságkosár című műsorban bemutatják a Taktaközt és a Harangodi kistájat, valamint a kádármesterséget, a gasztronómiai hagyományokat. A műsor jó idő esetén Tokaj főteréről jelentkezik, így aki élő adásban szeretne kívánni valamit szeretteinek, az látogasson el a városba.

A Kikötő című műsorban az éves fesztiválkínálatot mutatják be: a Hegyalja Fesztivált, a Zempléni Fesztivált, a Tokaji Írótábort, valamint a Tokaji Művésztelep több évtizedes munkáját is megismerhetik a nézők.

A Tokaj nap nem lenne teljes a boros kínálat bemutatása nélkül. Kontra Mária Mánfai Miklós operatőrrel április utolsó hetében készített egy vadonatúj filmet Tokaj-Hegyalja borászatairól. A film olyan különlegességeket mutat be, mint Közép-Európa legnagyobb borospincéjét, a Tokaj Kereskedőház Szegi Pincészetét, vagy a 3 szintes, 1 km hosszú Dereszla Pincét. A műsor családi borászatokat is megszólaltat, a Hímesudvar és a Borostyán Pince mutatkozik be Tokajból, de nem maradhatott ki a Hétszőlő Szőlőbirtok szőlő tanösvénye sem, vagy a Degenfeld Szőlőbirtok a csodálatos kastélyszállójával. Erdőbénye borászati kultúrájáról és hagyományairól a Béres Szőlőbirtok és Hotyek Attila kádár nyilatkozott. A borhoz kapcsolódó gasztronómiai kultúra az Oroszlános Borvendéglő kínálatán keresztül került bemutatásra, de a filmből az is kiderül, hogyan készül a szegilongi kemencés lángos. A borászok előtt álló kihívásokról, lehetőségekről a Tokaj Reneszánsz elnöke, Molnár Péter, valamint a Hegyközség elnöke, Marczinkó Ferenc nyilatkozik. A műsorban csodaszép képeket láthatnak a Bodrogról, valamint a Danuvia Sétahajó borturisztikai programjai is bemutatásra kerülnek.

A műsorok felvételei nyilvánosak, szeretettel várnak mindenkit Tokajban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek