2024. 05. 10. péntek

Ármin, Pálma
1 EUR 388 HUF
1 GBP 451 HUF

Tízezer forintra büntetik a renitens ózdi képviselőket

Tízezer forint rendbírságot kaphat a jövőben az az ózdi önkormányzati képviselő, aki a tanácskozás méltóságát magatartásával sérti, illetve sértő kifejezésekkel illeti a képviselő-testület tagjait. Akkor is, ha bántó kijelentéseit rögtön vissza nem vonja, továbbá a sértettet, illetőleg a testületet meg nem követi.

Többek között erről határoztak a helyi képviselők a rendkívüli ülésen. Az újonnan megalakuló képviselő-testületeknek hat hónapon belül felül kell vizsgálniuk a Szervezeti és Működési Szabályzatukat – mondta el a kisebb vitát kiváltó első napirendi ponthoz kapcsolódva Dr. Almási Csaba. Ózd város jegyzője hangsúlyozta: a helyi szabályzatot 1995 óta tizenegyszer módosították, ezért célszerű lenne egy újat alkotni. A dokumentumban most először szerepel a széksértés fogalma, melynek tényét a képviselő-testület vita nélkül egyszerű szótöbbséggel állapíthatja meg és a széksértővel szemben 10 ezer forint rendbírságot szabhatnak ki. Kisgergely András és Márton Ferenc nem értett egyet az SZMSZ módosítás ezen részével. A Jobbikos képviselők szerint ezzel korlátozva lenne a véleménynyilvánítás szabadsága és akadályoztatnák a napirendi javaslatok kapcsán kibontakozott vitákat. Fürjes Pál alaptalan feltételezéseknek nevezte ezen felvetéseket, majd hozzátette: a széksértéssel párosuló szankciókat az ország több pontján alkalmazzák már évek óta.

A mintegy húsz perces vita után a képviselők elfogadták a szakbizottságok által már megtárgyalt javaslatokat, vagyis biztosítják az önerőt a városi stadionban található beton kézilabda pálya felújítását, illetve a Bolyky Tamás Általános Iskola ablakcseréjét elősegítő pályázathoz. Elnyert keretösszeg esetén előbbinél egy multifunkcionális küzdőteret alakítanak majd ki, utóbbinál pedig – mintegy 30 millió forintból – valamennyi nyílászárót hőszigeteltre cserélnék, -írja az ozd.hu.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

125912
Kepes András a kétezres évek elején volt a lokálpatrióta „Vendégségben Miskolcon” programban a város vendége. Most, május 11-én azonban újra itt lesz …