2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
Tizenötezer homokzsák a Bódva menti védekezéshez

Tizenötezer homokzsák a Bódva menti védekezéshez

Tizenötezer homokzsák a Bódva menti védekezéshezTizenötezer homokzsákot és több száz fáklyát küldött az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügy Igazgatóság a Bódva menti települések önkormányzatainak az árvízi védekezéshez. A vízügy minden segítséget megad, a Bódván lezúduló víz ugyanis az eddigi árhullámok legnagyobbika – mondta Csont Csaba, az igazgatóság árvízvédelmi osztályának vezetője pénteken. A Bódva árhulláma miatt a Borsod megyei Szalonnán négy családot költöztettek ki otthonukból ideiglenesen a helyi tornaterembe, mert a folyó már elérte a házak bejárati ajtaját, a lépcsőt mossa. Szendrőben szintén védekeznek, itt is rekord magasságú a vízállás.

A Bódva mentén haladva a közútról jól látható, hogy a folyó szinte az egész völgyet „birtokba vette”, az alacsonyabb sík területeken elöntötte a szántóföldeket, ahol pedig beszorult, ott hömpölyög az ár.

A Sajó a felső szakaszokon már apad, ezen a vízfolyáson is a rekordokat közelíti a vízszint. Sajóecsegen már a kertek közelében jár az áradás.

A Borsod megyei katasztrófavédelmi igazgatóság az MTI korábbi információját megerősítette: a rendkívül nagy mennyiségű csapadék, és az emiatt kialakult úgynevezett karsztárvíz következtében üzemképtelenné vált a Szögliget és Perkupa település vízellátó rendszerét tápláló vízmű, ezért ezekben a falvakban lajtos kocsikkal és tasakos víz osztásával oldják meg a lakosság ellátását.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…