2024. 05. 2. csütörtök

Zsigmond
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Tegyünk közösen a mellrák ellen!

Magyar Rákellenes Liga – Miskolc
Október világszerte a mellrák elleni küzdelem hónapja, amelynek hagyományos jelképe hazánkban az Egészség Hídja Összefogás Egyesület által, minden évben október első vasárnapján szervezett Lánchídi séta és a Rózsaszín egészségnap, Budapesten.

A hölgyeket érintő problémára azonban nem csupán egy országos jelentőségű esemény kapcsán kell odafigyelnünk, hiszen az esemény legfontosabb üzenete: hogy minél több hölgy menjen el szűrésre. Hazánkban kétévente kapnak a lakóhelye szerint illetékes mammográfiás központtól értesítést a 45- 65 év közötti, a betegség iránt fogékony hölgyek behívót.
Borsod Abaúj Zemplén megyében is kiemelt jelentőségű programmal hívjuk fel a lakosság figyelmét, hogy az időben felismert mellrák gyógyítható
Kezdeményezésünk célja, hogy valamennyien érezzük a mellrák elleni védekezés jelentősége fontos kérdés, túlmutat önmagán, hiszen valamennyiünk számára fontos, hogy tegyünk egészségünkért. Az Összefogás Egyesület feladatának tekinti, hogy felhívja a széles nyilvánosság figyelmét  az egészséges életmódra és országos mozgósító programokkal minél több nőt vegyen rá a mellrák korai felismerését lehetővé tevő szűrővizsgálatokon való részvételre, és így életeket mentsen.
A média, a vállalatok és a társadalom összefogásának segítségével igyekszünk minél több hölgyet megnyerni, hiszen saját egészségünkért magunk tehetünk a legtöbbet.
A mellrák elleni küzdelem szimbóluma ma már a rózsaszín szalag és a séta. Ezért Miskolcon is a mellrák elleni küzdelem elleni sétával, rendezvénnyel kívánjuk felhívni a figyelmet. A  Miskolci szervezet az elejétől részt vesz a szervezésben.

2009. október 6-án 15.00 órakor Diósgyőri vártól fiatalok csoportja indul el a Diósgyőri Ady Endre Kulturális és Szabadidő Házhoz, ahol 15.20 perctől számos gazdag felvilágosító és egészség megőrző program, ingyenes szűrő vizsgálat, és zenés táncos bemutatókkal várják az érdeklődőket. A Szabadidő Házában – a kiállítások mellett – szakmai előadások is lesznek az emlőrák szűrés megyei tapasztalatairól, a betegség megelőzéséről, vizsgálatok jelentőségéről, az emlőrák gyógyításáról.  A délutánt pedig egy jó hangulatú koncert zárja.
Tegyen Ön is egészségért!

Sétáljon Ön is velünk a 2009. október 6.-án a mellrák ellen.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Nem létező áru
Több mint harmincmillió forint kárt okoztak azok a hamis termékek, amiket a legális áruk között találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési I…