2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Tavaszi munkák – szúnyogok, növényvédelem

Folytatódnak Miskolcon a tavasz jegyében megkezdett munkák. A takarítás, virágágyások rendbetétele, fa- és cserjepótlás, fűnyírás és rágcsálóirtás mellett ezen a héten a növényvédelem és a szúnyoglárva-tenyésző helyek megfigyelése is elkezdődött.

A héten jelentkező csapadékos és meleg időjárás kedvező feltételeket teremthet a szúnyogok szaporodásának. Ezért folyamatos a város közigazgatási területén nyilvántartott tenyészőhelyek ellenőrzése, megfigyelése, hogy a kapott eredményt értékelve, indokolt esetben földi munkavégzésre, vagyis biológiai szúnyoglárva irtásra kerülhessen sor.

Az elmúlt években eredményesnek bizonyult biológiai szúnyoglárva irtás a földi tenyészőhelyekre koncentrálva juttat olyan környezetbarát folyadékot a fertőzött részekre, ami csak a szúnyoglárvákat pusztítja el, más vízi élővilágot és a környezetet nem károsítja.

 

Míg a csapadékos és meleg időjárás kedvezhet a szúnyogok kifejlődésének, nem kedvez a növényvédelmi munkának, hiszen azt esős időben nem lehet elvégezni. A meteorológiai előrejelzés alapján azonban ma estétől megkezdődhet, és várhatóan egy héten át tart a vadgesztenyefák permetezése. Az aknázómoly elleni védekezésre szinte minden évben szükség van ha azt akarjuk, hogy a gesztenyefák továbbra is díszei legyenek a városnak. A növényvédelmet végző alvállalkozó közlése szerint a felhasznált permetszer a méhekre mérsékelten veszélyes. A permetezést a vadgesztenyés fasorok esti és hajnali órákban kapják meg, permetezőágyúból, a folyamatot hanghatás kísérheti.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek