2024. 05. 4. szombat

Mónika, Flórián
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Tapasztalatcsere

TapasztalatcsereKözeledik a Tokaji „Fesztiválkatlan” kivitelei terveinek az átadási határideje, ebből következően a kivitelezés is. Ebből az alkalomból – Tokajból – egy kisebb létszámú szakmai delegáció utazott ki az ausztriai St.Margarethenbe, az ottani római kori „Kőfejtőbe”, hogy megismerkedjen a 17. éve töretlenül nagy sikerrel működő- és európai hírnévre szer tett szabadtéri színházba.

A kiutazókat Dévald István a „Tokaji Fesztiválkatlan” projektmenedzsere vezette, akit elkísért Bodonyi Csaba DLA generáltervező, Simon Gábor műszaki ellenőr, Tari Gusztáv, és Dzsupin Péter a menedzserszervezet szakértői.
Az Osztrákok részéről a társaságot Manfréd Waba fesztivál általános igazgatója, Nicole Stark marketing menedzser és Michael Kropf a Bécsi Népopera Balett igazgatója fogadta.
A látogatásnak a fő célja, a múlt évben átépített „Kőfejtő” 16 éves tapasztalatinak a megismerése volt, elsősorban műszaki, színháztechnikai, működtetési, infrasrtuktúrális és marketing szempontból volt.
Vagyis a tokajiak az Osztrákok 17 év szakmai tapasztalatával akarják megépíteni- és működtetni a „Fesztiválkatlant”. Ha az engedélyezési tervet tekintjük, a helyszínen lévők – a látottak alapján – elhatározták, hogy ahhoz képes számos változást fognak eszközölni a kiviteli terven. Szinte minden területen óriási tapasztalatokra tettek szert nem csak a látottak, hanem a hallottak alapján is. Az Osztrákok igazi barátként fogadták a tokajiakat, beengedve őket a legtitkosabb kulisszatitkaik megismerésébe is. Megfigyelték a közönség érkezését, a mozgását a szünetekben, és a távozását, amit majd nekünk magyaroknak – egy az egyben – át kell venni, ha kulturáltan akarunk majd távoz Thália „templomából”. De nem kell kétségbe esni akkor sem, ha esik az eső, mert a „nagyüzem” az eső ellenére is működik.
Lapunk olvasóit Dévald István úr, napokon belül részletesen fogja tájékozatni a tapasztaltakról.
A delegáció kint tartózkodása alatt éppen a Verdi: Rigoletto operája volt színen, amit meg is tekintettek. Villámlátogatás az utazással együtt másfél napot vett igénybe, de a tapasztalat ezzel szemben 16 év munkája volt. Ha minden jól megy, 2011 nyarán a fotókon bemutatott körülmények, vagy ezeknek már egy továbbfejlesztett változata fogja a Tokajba érkezőket is fogadni.

 

Májer János

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek