2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Szociális tűzifa – hatvan százalék felett a kiszállítás az ÉSZAKERDŐ-nél

Jól halad a szociális tűzifaprogram az ÉSZAKERDŐ Zrt.-nél, az erdészeti társaság eddig 170 önkormányzattal kötött értékesítési szerződést, további 20 településsel pedig előkészítés alatt van a megállapodás.
A fontosabb adatokról szólva Zay Adorján vezérigazgató azt mondta: a Borsod-Abaúj-Zemplén megyét majdnem lefedő működési területünkön 247 ötezer lélekszám
alatti település nyert támogatást a Belügyminisztériumtól szociális célú tűzifa vásárlására. Társaságunktól eddig 14 ezer köbméter tüzelőt igényeltek az önkormányzatok, ez nagyjából kétszerese a tavalyi mennyiségnek. December óta 8700 köbméter keménylombos tűzifát, főként tölgyet, csert és bükköt szállítottunk vagy az igénybe vevő önkormányzat szállított el. Amennyiben az időjárás nem szól közbe, akkor tartani tudjuk a kiírásban szereplő határidőt, és február 15-ig minden település hozzájut a tüzelőhöz. Nagyságtól függően egyébként általában 50-100 köbmétert igényeltek az önkormányzatok. A legtöbbet, több mint 400 köbmétert Szendrő vásárolta meg, de Abaújszántó, Forró, Mád, Megyaszó, Mezőzombor, Prügy, Ricse, Szalaszend, Szendrőlád és Tiszakeszi is nagyobb mennyiségért jelentkezett be. Elmondható, hogy a települések túlnyomó része „visszatérő”, vagyis nemcsak most, hanem az elmúlt évben is tőlünk vásárolta meg a szociális tűzifát.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek