2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Szoboravató Múcsonyban, átadás Tiszabábolnán

Petőfi Sándor szobrot avattak Mucsonyban, a Művelődési Ház előtti téren, Tiszabábolnán pedig átadták a közel 80 millió forintból felújított Községházát és a megújult ravatalozót.

Dr. Ódor Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke meghívást kapott az eseményekre, és örömét fejezte ki, mert az átadások és a szoboravató a településeken élő közösségek sikere, a közös munka eredménye, de egyben minden település sikere a megye hírnevét is öregbíti.

Tiszabábolna önkormányzata tavaly nyújtott be pályázatot az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez Településfejlesztés Tiszabábolna községben címmel. A fejlesztés eredményeként a községháza felújítása, átalakítása és bővítése valósult meg. A pályázat további eleme volt a Fő út és a Páskom út burkolat-megerősítése, illetve a ravatalozó felújítása és a temetőkerítés megépítése.

 

Tiszabábolna – gratuláció Polgármester Úrnak

 

A mucsonyi Petőfi szobor avatásának pedig egy igen érdekes és példaértékű előzménye volt, amelyre ünnepi beszédében Ódor Ferenc is kitért. – Engedjék meg, hogy mindannyiunk nevében köszönetet mondjak Dr. Duzsejné Kosik Etelkának, aki képviselői keresetét félretéve, éveken keresztül való gyűjtögetésének eredményeként egy szobrot ajándékozott Mucsony lakóinak és ezzel megyénknek is – mondta a megyei közgyűlés elnöke. A mucsonyi szoboravatót megtisztelte jelenlétével Jókai Anna Kossuth-díjas magyar író- és költőnő és Varga Miklós színművész, zenész is.- baz.hu-

 

Mucsonyi szoboravató Mucsonyi szoboravató Varga Miklós előadása

 

Szoboravató Múcsonyban, átadás Tiszabábolnán Szoboravató Múcsonyban, átadás Tiszabábolnán Szoboravató Múcsonyban, átadás Tiszabábolnán

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek