2024. 04. 27. szombat

Zita
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Szemétben „úszik” a miskolctapolcai Hejő liget + Videó!

Fotóink és videónk azt bizonyítják, hogy nem igazán sikerül arra az évek óta húzódó gondra megoldást találni, hogy egy-egy hétvége, vagy ünnep után ne lepje el a szemét a miskolctapolcai Hejő ligetet.

Amikor ilyen jó idő van, mint az elmúlt napokban, s sok család, baráti társaság választja a hétvégi piknik helyéül a Hejő partot, akkor bizony úgy néz ki a liget vasárnap estére, mint ahol a cunami söpört végig. Ebben az esetben nem is feltétlenül a kitelepülők a hibások, bár a zacskókban összegyűjtött szemetet akár el is vihetnék a legközelebbi szemetesig, mert bizony itt ilyen nincs. Voltak kis fából készült szemetesek valamikor, amit összetörtek, felgyújtottak, vagy gyújtósnak használták a kirándulók.
A Miskolctapolcáért Egyesület nagyon sokszor jelezte már az éppen soros Önkormányzatnak, Városgazdának, a terület aktuális önkormányzati képviselőjének ezt a problémát, de sajnos a helyzet változatlan. Nincsenek kihelyezve szemetesek, nincs WC, így mindenki a kiserdőt „tiszteli” meg, nincsenek a vízcsapok megnyitva, így tegnap és égve maradtak a tüzek. Arról már nem is szólva, hogy ha a szél esetleg nem hordja széjjel a szemetet, a kutyák gondoskodnak róla, hogy ne maradjon semmi a zsákokban.
A Hejő sem különb ezen a területen, óriási szemét sziget úszik rajta már márciustól, természetesen ezt is több helyre, többen is jeleztük, de sajnos a tegnapi állapot azt mutatja, hiába.
Tudjuk, hogy „ezer sebből vérzik” a településrész, s elhisszük nem ez a legfőbb probléma, csakhogy arra helyre, ahová olyan áhítattal várjuk a vendéget, bizony ez az első benyomás, ami fogadja az ideérkezőt.
Ez nem akkora költség, mint egy élményfürdő felépítése, néhány százezer forintból megoldható lenne, ha egyáltalán odafigyelne végre erre valaki az Önkormányzatnál.
Fotók, videók: OL

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek