2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

A parkolási rendelet miatt Alkotmánybírósághoz fordult a budapesti Jobbik

Alkotmánybíróság előtt támadta meg a budapesti Jobbik a Fővárosi Közgyűlés közterületi parkolással kapcsolatos legutóbb elfogadott rendelet-módosítását. A beadványt Staudt Gábor országgyűlési képviselő, a párt budapesti elnöke jegyzi. Staudt Gábor már korábban ígéretet tett arra, hogy az AB-hez fordul. Akkor azt nyilatkozta: elfogadhatatlan, hogy a főváros vezetése rendeleti úton zsarolja meg az autósokat. A mostani beadványban pedig úgy fogalmaz, hogy a parkolási rendelet „egy lehetséges jogvitára hivatkozva korlátozza az állampolgárok ingyenes parkolási engedélyének kiadása iránti igényét akkor, amikor egy nem közhitelű nyilvántartás adataira hivatkozva tiltja meg az ingyenes parkolásra jogosító engedély kiadását”.

A fővárosi rendelet megtámadott része úgy szól, hogy a lakossági ingyenes parkolási engedély csak akkor adható ki, ha „a kérelem beadásának időpontjában – valamennyi fővárosi parkolás-üzemeltető nyilvántartása szerint – a kérelmezett gépjárműre nincs 30 napnál régebbi jogosulatlan parkolási esemény miatt kiszabott és nem vitatott várakozási díj és pótdíj tartozás.”

Staudt Gábor a rendelet-módosítás okán megbeszélést folytatott az Emberibb Parkolásért Mozgalom (EMPAMO) vezetőivel. A két fél megállapodott, hogy a parkolás-üzemeltetésben tapasztalható visszásságok megakadályozása érdekében a Jobbik a jövőben több ponton is kezdeményezni fogja a fővárosi parkolási rendelet módosítását.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum