2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Szaunaüzem épül Szikszón

Ünnepélyes keretek közt, dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnökének közreműködésével tették le pénteken kora délután a DG Expert Kft.  infraszaunákat gyártó üzemének alapkövét a Szikszói Ipari Parkban.

Újabb termelő üzem telepedett le Szikszón. A DG Expert Kft. Magyarországon elsőként infraszauna sorozatgyártást indít be jövőre az abaúji városban.

„Minden apró lépés, amely a fejlődés irányába mutat fontos kell, hogy legyen” – szögezte le dr. Mengyi Roland. Emlékeztetett rá, hogy a szaunázás az utóbbi néhny évtizedben vált népszerűvé hazánkban. Az infraszauna  nem csak a wellness  része, hanem az egészségügyi szolgáltatásoké is. A hazánkban forgalmazott berendezések többsége távolkeleti import,  amelye, ha kiválthatunk hazai gyártásúval, miért ne tennénk meg? A szikszói üzem helyi embereknek, családoknak ad majd megélhetést. „Találják meg számításaikat” – kívánta  a beruházónak zárásként a közgyűlés elnöke.

Galgóczi Zoltán ügyvezető elmondta, hogy az ÉMOP keretében 60 millió forint támogatást nyertek a projekthez. Az év végére kell elkészülnie a beruházásnak, s 2015 elején szeretnék megkezdeni a sorozatgyártást. Kezdésként 8 főt foglalkoztatnak.

A beszédeket követően ünnepélyes keretek közt lerakták az új üzem alapkövét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek