2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Bölcsődeavató Megyaszón

„A jövő, a mi jövőnk, Magyarország jövője a gyermekeinken múlik. Egészséges fejlődésüknél semmi se fontosabb”- méltatta  a megyaszói bölcsőde fontosságát a péntek délutáni avatón dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő.

„Megint fel tudunk mutatni valami pozitív eredményt” – konstatálta  örömmel Csáki Barnabás, Megyaszó polgármestere. Emlékeztetett, hogy az óvoda 10 évvel ezelőtti átadását követően minden 3 éves gyereket fel tudtak venni. Aztán tekintettel az igényekre indítottak az oviban egy bölcsis csoportot, amely kevésnek bizonyult. Az új bölcsődének köszönhetően szeptemberben minden 2 éves gyereket fel tudnak majd venni.  Az alkalmat megragadva részletesen ismertette a beruházás menetét a polgármester.

Dr. Mengyi Roland először is gratulált a beruházásban résztvevőknek, mivel a megfelelő színvonalú bölcsőde  Megyaszót, a közösséget gyarapítja. Emlékeztetett rá, hogy a község óvodájában már működött egy bölcsis csoport, de nem tudta kielégíteni az igényeket. A mintegy 185 millió forintos beruházásnak köszönhetően ezt most sikerült  elérni, köszönhetően annak, hogy az önkormányzat, a gondos családokhoz és az államhoz hasonlóan felismerte, nekik is fontos milyen képzést kapnak a gyerekek, a jövő generáció. Zárásként azon reményének adott hangot az országgyűlési képviselő, hogy  az elkövetkezendő 5-10 évben is hasonló lelkesedéssel folytatja munkáját a polgármester, amiben számíthat támogatására.

A beszédeket követően dr. Mengyi Roland, Csáki Barnanás és Nagy Attila, ügyvezető átvágta a nemzeti színű szalagot.  Mészáros István református lelkész megáldotta az épületet, amelyet Kertész Lászlóné intézményvezető kalauzolásával tekinthettek meg a vendégek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek