2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

Számítógépek a rend őreinek

Miskolc Megyei Jogú Város közgyűlése megszavazta, hogy az évi költségvetésből hatmillió forint értékben – eszközfejlesztési céllal – támogatja a Miskolci Rendőrkapitányság számítástechnikai gépparkjának fejlesztését.

A Miskolc Városi Rendőrkapitányság a közgyűlés határozata értelmében mintegy hatmillió forintos támogatásban részesült, amit a számítástechnikai eszközeik fejlesztésére fordíthatnak. Ebből a finanszírozási összegből a rendőrkapitányság 120 komplett számítógépet vásárolt, amit április 15-én adtak át a rendőrség munkájának segítése érdekében. A gépeket a Miskolc Városi Rendőrkapitányság épületében Káli Sándor, Miskolc város polgármestere és Nyírő Pál közbiztonsági tanácsnok adták át. Az eseményen megjelent dr. Tompa Sándor országgyűlési és önkormányzati képviselő, valamint dr. Simon Gábor országgyűlési és önkormányzati képviselő is.

Dr. Pásztor Albert ezredes, a Miskolci Rendőrkapitányság vezetője  megköszönte a támogatást és kifejtette, hogy ma már szinte minden rendőrségi rendszer számítástechnikai alapokon nyugszik és rendkívül fontos, hogy a kommunikáció világában a megfelelő eszközökkel legyenek felszerelve.
Káli Sándor beszámolt arról, hogy részt vett a legutóbbi állománygyűlésen, ahol többen a számítástechnikai géppark elavultságára hívták fel a figyelmét. Az új számítógépek a hozzáfűzött remények szerint felgyorsítják majd az információközlést.

Vajtó László

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek