2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Stádium tábor Szikszón

Szikszón rendezi meg augusztus 29-31 között  a Kárpát – medencében élő magyar középiskolások számára Stádium Táborát a Gróf Széhenyi Család  Alapítvány.
A  Gróf Széchenyi Család  Alapítvány és a  Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap az elmúlt évben a Kárpát-medencében lévő magyar középiskolák diákságának a nemzeti és a keresztény értékrend megszólítása érdekében megalapította a Stádium-díjat.

A Széchenyi István szellemiségét szimbolizáló díj a diákság szavazata alapján három

kategóriában adományozható azoknak, akik a közéletben, a tudomány és a művészet területén

Széchenyi István szellemiségével összefüggésbe hozható jelentős tevékenységet végeztek, vagy jelentős eredményt értek el.

Augusztus 29-én, délután 3 órakor Szikszón az Inkubátor Házban tartják a Stádium díjhoz kapcsolódó , programban résztvevő, jelölteket állító diákok kortes beszédeit.

A rendezvényre ezúton invitálom Önt vagy szerkesztősége képviselőjét .

Helyszin : Szikszó, Rákóczi út 33.

A Stádium tábort támogatja : Szikszó Önkormányzata, A-Híd ZRT, Rákoczi szövetség

A pillanat érkezése címmel írt monodrámát Széchenyi Istvánról Fazekas István Jókai-díjas író. A darabot augusztus 31-én  11 órakor mutatják be a Stádium Tábor keretein belül Szikszón az Inkubátor Ház nagytermében, amelynek a látogatása ingyenes. A bemutatón a gróf Széchenyi család képviselői is jelen lesznek.

A Stádium díjról :

A díj társadalmi fővédnöke Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, a család részéről felkért fővédnök gróf Széchenyi Géza, gróf Széchenyi István dédunokája.

A díjról a Kárpát-medencében lévő  magyar középiskolák diáksága szavaz minden év

szeptember 21-én (Széchenyi István születésnapján), oly módon hogy a közjegyző által is ellenőrizhető elektronikus program az Alapítvány honlapján az erre a célra kialakított oldalon a szavazás napján megjelenik, s a diákok az iskoláknak megküldött regisztrációs technika segítségével – nevük titokban tarthatóságával – szavazatukat az Alapítvány honlapján a három kategóriában leadhatják.

Stádium díjra régiónkból Füzesséri József, Szikszó polgármesterét jelölték.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek