2021. 09. 20. hétfő

Friderika
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF

Stádium tábor Szikszón

Szikszón rendezi meg augusztus 29-31 között  a Kárpát – medencében élő magyar középiskolások számára Stádium Táborát a Gróf Széhenyi Család  Alapítvány.
A  Gróf Széchenyi Család  Alapítvány és a  Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap az elmúlt évben a Kárpát-medencében lévő magyar középiskolák diákságának a nemzeti és a keresztény értékrend megszólítása érdekében megalapította a Stádium-díjat.

A Széchenyi István szellemiségét szimbolizáló díj a diákság szavazata alapján három

kategóriában adományozható azoknak, akik a közéletben, a tudomány és a művészet területén

Széchenyi István szellemiségével összefüggésbe hozható jelentős tevékenységet végeztek, vagy jelentős eredményt értek el.

Augusztus 29-én, délután 3 órakor Szikszón az Inkubátor Házban tartják a Stádium díjhoz kapcsolódó , programban résztvevő, jelölteket állító diákok kortes beszédeit.

A rendezvényre ezúton invitálom Önt vagy szerkesztősége képviselőjét .

Helyszin : Szikszó, Rákóczi út 33.

A Stádium tábort támogatja : Szikszó Önkormányzata, A-Híd ZRT, Rákoczi szövetség

A pillanat érkezése címmel írt monodrámát Széchenyi Istvánról Fazekas István Jókai-díjas író. A darabot augusztus 31-én  11 órakor mutatják be a Stádium Tábor keretein belül Szikszón az Inkubátor Ház nagytermében, amelynek a látogatása ingyenes. A bemutatón a gróf Széchenyi család képviselői is jelen lesznek.

A Stádium díjról :

A díj társadalmi fővédnöke Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, a család részéről felkért fővédnök gróf Széchenyi Géza, gróf Széchenyi István dédunokája.

A díjról a Kárpát-medencében lévő  magyar középiskolák diáksága szavaz minden év

szeptember 21-én (Széchenyi István születésnapján), oly módon hogy a közjegyző által is ellenőrizhető elektronikus program az Alapítvány honlapján az erre a célra kialakított oldalon a szavazás napján megjelenik, s a diákok az iskoláknak megküldött regisztrációs technika segítségével – nevük titokban tarthatóságával – szavazatukat az Alapítvány honlapján a három kategóriában leadhatják.

Stádium díjra régiónkból Füzesséri József, Szikszó polgármesterét jelölték.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum